Forum Discussion

wiktorija29's avatar
wiktorija29
Newcomer
15 hours ago

Błąd 22!

Zrobiłam aktualizacje dwa dni temu i od tamtego momentu nie moge zapisać swojej rozgrywki. Czyściłam pamięć podręczną, naprawiałąm gre ze 100 razy, usuwałam różne foldery cache, mods, cachestr, localthumbcache.package i nic nie pomogło. Jak już znajde czas na grę nie mogę w nią grać bo zawsze coś popsujecie... 

2 Replies

• wiktorija29​ 

Jeżeli porady menadżer EA_Kalina​  nie pomogą to spróbuj zrobić jeszcze jedną rzecz:

1. Wyjmij folder The Sims 4 na pulpit komputera i włącz grę. (ten folder znajdziesz w katalogu Dokumenty>Electronic Arts).
    2. Włączy się nowa gra, w której wybierz z CAS jakiegoś Sima i umieść go w jakimś domu z gry, a następnie zapisz grę według opcji "zapisz jako". Jeżeli gra zapisze się poprawnie to pograj chwilę tym simem i znowu zapisz grę według tej opcji ("zapisz jako").
    3. Jeżeli w nowej grze zapisy będą w porządku, będzie to oznaczać, ze w starej grze nadal masz jakieś  zepsute mody, lub tamten plik zapisu jest zepsuty.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 hours ago

Hej wiktorija29​ 

Na ten moment spróbuj proszę kilku rzeczy:

• najpierw uruchom grę i spróbuj zapisać jako nowy zapis (Zapisz jako), a nie nadpisywać starego
      jeśli masz kilka zapisów, sprawdź czy nowa gra zapisuje się normalnie – to pomoże ustalić, czy problem dotyczy jednego save
    • wejdź do trybu budowania na chwilę i wróć do życia Simów, a potem spróbuj zapisać – czasem to „odświeża” stan gry
    • upewnij się też, że masz wolne miejsce na dysku i że folder Dokumenty > The Sims 4 nie jest synchronizowany w tle (np. przez chmurę)
    • jeśli masz bardzo duży save (dużo rodzin, parceli, historii), spróbuj usunąć stare nieużywane zapisy z folderu saves

I jeszcze jedna ważna rzecz – możesz wrzucić screen komunikatu.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 4 hours ago
7,750 Posts