Forum Discussion

rafmat92's avatar
rafmat92
Seasoned Newcomer
8 days ago
Solved

Błąd dostępu do pamięci

Witam,

Zwracam się z takim problemem: od dłuższego już czasu mam problem z grą. W losowych momentach się wyłącza, a jedyne co jestem w stanie wyciągnąć z Podglądu zdarzeń Windows to informacja o naruszeniu pamięci:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: TS4_x64.exe, wersja: 1.118.257.1020, sygnatura czasowa: 0x68d318ab
Nazwa modułu powodującego błąd: ntdll.dll, wersja: 10.0.26100.6725, sygnatura czasowa: 0xf41da127
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x000000000000d7cd
Identyfikator procesu błędu:  0x2CDC
Czas uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x1DC35E9890FDD08
Faulting ścieżka aplikacji: C:\Program Files\EA Games\The Sims 4\Game\Bin\TS4_x64.exe
Faulting ścieżka modułu: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 1b3b6d65-0d37-490c-9413-32f72ceca5d5
Faulting pełna nazwa pakietu: 
Faulting identyfikator aplikacji względnej dla pakietu:  

Jest to o tyle uciążliwe, że do tej pory zrobiłem już:

• skanowanie pamięci (RAM, dysk),
  • aktualizacje sterowników karty graficznej oraz systemu,
  • naprawianie plików gry,
  • upewniłem się, że nie ma żadnych modów,
  • przeinstalowywałem grę (a nawet OSa w międzyczaczasie)

Problem jednak pojawia się nadal i nie jestem w stanie się go pozbyć.

Moja konfiguracja sprzętowa:

Win 11 Pro, 32GB RAM, i9-14900KS, NVIDIA GeForce RTX 4070 Super Ti

Załączam pliki lastCrash (z dzisiaj) i lastException (z wczoraj)

Z góry dziękuję za wszelkie porady, bo już kończą mi się pomysły :(

3 Replies

• rafmat92's avatar
    rafmat92
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

Cześć,

EA_Kalina​  wybaczcie późną odpowiedź, trochę testowałem różne rozwiązania.

Niestety, porady od danuta720​ nie przyniosły rozwiązania problemu. Jak wspomniałem, nie korzystam z żadnych modów, folder z modami jest pusty i nie powinno to mieć wpływu na przebieg rozgrywki. 
    Ponadto, nadanie uprawnień administratora niewiele zmieniło (nadałem je wszystkim czterem kluczowym plikom binarnym w głównym folderze gry - TS4_DX9_x64,TS4_Launcher_x64, TS4_x64 oraz TS4_x64_fpb).

Nadal wygląda to jak jakiś problem natury gry/systemowej. Bardzo proszę o pomoc/jakiejś dalsze kroki, którymi mogę zbadać problem, gdyż problem jest bardzo uporczywy :(

Dzięki z góry

• rafmat92​ 

1. Sprawdź, czy logujesz się na właściwe konto.
    2. Loguj się do aplikacji "jak administrator".
    3. Zaloguj się do aplikacji i wyczyść jej pamięć podręczną: https://help.ea.com/pl/articles/technical-issues/clear-cache/

Przy okazji, na forum nie odczytujemy plików  lastCrash i lastException. Jedynie mogę napisać, że zazwyczaj pojawiają się one, gdy w grze masz zepsute mody. W takiej sytuacji polecam zapoznanie się z poradnikiem: Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,464 PostsLatest Activity: 11 hours ago