Forum Discussion

stokroteczka1218's avatar
stokroteczka1218
Rising Novice
3 months ago
Solved

Błąd po aktualizacji

Witam, po sierpniowej aktualizacji nie mam możliwości zagrać w The Sims 4. Od razu wspomnę, że wyłączyłam mody (a potem nawet usunęłam z komputera). Raz gra mi się załadowała. Potem jak chciałam znowu zagrać to już na samym początku wczytywania albo wywalało do pulpitu minimalizuąc grę i nie mogę jej włączyć. Teraz to jest znowu tak, że słyszę muzykę z ładowania ale mam biały ekran... Naprawiałam, reinstalowałam grę, reinstalowałam EA app. Nie działa. Widze, ze nie tylko ja mam podobne problemy po tamtej aktualizacji....

• stokroteczka1218​ 

Nie wystarczy wyłączyć mody w grze, bo gra nadal je pamięta.  Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje zmieniające rozgrywkę (więkoszść to modyfikacje ze skryptami), oraz niektóre obiekty CC (CAS i tryb budowy) są zepsute i bezwzględnie trzeba je usunąć z gry. Jeżeli tego nie zrobisz to możesz sobie zepsuć grę. Dlatego przed aktualizacją gry trzeba wyjąć z niej folder Mods i dopiero po wykonaniu tej czynności można aktualizować grę.

W tej chwili zastosuj te kroki:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
      2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
      - cache,
      - cachestr,
      - onlinethumbnailcache,
      - localthumbcache,
      3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz  pliki o nazwie:
      - lastException .txt,
      - LastUIException.txt
      - LastCrash.txt
      to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.
      4. Napraw grę w aplikacji EA.
      5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki: 
      Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

15 Replies

• Jak mi sie uda utworzyc bo mam problem z tym ;) A powiedz mi, może to być błąd EA app? Raz mi mignął jakiś błąd, nie zdążyłam zrobić screena. Plus dzisiaj nagle mi uruchomiło grę, parę dni temu tez tak było, że raz uruchomiłam a potem znowu nie...

• Hejka, wydaje mi się, że w moim przypadku najprawdopodobniej wina tkwiła w antywirusie. Zrobiłam wczoraj reinstalację i jak na razie gra ładuje sie za kazdym razem. Plus wyłączyłam niegrywalne przeze mnie dodatki

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

stokroteczka1218​ Dzięki za update sytuacji. Mam nadzieję, że już wszystko będzie w porządku, ale obserwuj sytuację i daj nam znać jakby coś się zmieniło.

• stokroteczka1218's avatar
    stokroteczka1218
    Rising Novice
    3 months ago

Jasne, dam znać jak coś :) Wczoraj znowu mi wywaliło ale chwilę wcześniej pobrałam ciuszki, fryzurki itp sprzed aktualizacji :) Usunęłam i dziala :)

• olasliwakowska's avatar
    olasliwakowska
    New Rookie
    3 months ago

W moim przypadku nic to nie dało. Gra włącza się tylko bez modów, z modami (mam ich tylko 30) nie włącza się wcale, pokazuje błąd i żeby włączyć ponownie za jakiś czas...

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,531 Posts