Nadal nic.
Mój problem ściślej dotyczył błędu z brakiem zawartości w bibliotece, po próbie uruchomienia zainstalowanej gry. Jeszcze wczoraj wszystko działało. Kupiłem jedno DLC na promce, wczoraj się zainstalowało, śmigało fajnie, a dzisiaj już kłopot. Zdecydowałem się więc odinstalować grę, a teraz w ogóle sama gra nie chce się zainstalować. Więc poprzedni problem nie występuje, ale tylko dlatego, bo grę usunąłem z dysku. Sama gra w bibliotece wydaje się być jakoś zbugowana. Raz pokazuje się w bibliotece, a raz jest sugerowana w proponowanych grach FTP. Tak czy inaczej po próbie instalacji wywala błąd. Nawet nie zaczyna się pobierać. Mogę tylko wybrać lokalizację instalacji, ale nawet do instalacji nie dochodzi. Siedzę nad tym od kilku godzin xd
Opiszę rzeczy, które nie pomogły:
- Resetowanie komputera,
- Odzyskiwanie aplikacji i czyszczenie pamięci podręcznej,
- Kontakt z supportem i wyłączanie usług oraz grzebanie w menedżerze zadań. Tam to w ogóle nie polecam Wam grzebać jak się nie znacie. Możecie przypadkiem wyłączyć usługi, które ciężko wam będzie uruchomić. W ogóle nie wiem co to za porady z ich strony, żeby kazać użytkownikom grzebać w takich ustawieniach xdd Gdzie (oczywiście nie obrażając Was <3 ) Ale w domniemaniu zdecydowana większość graczy nie zna się na takich rzeczach :P
- Reinstall apki także nie pomógł,
- Kontrolowany dostęp do folderów zapory Windows Defender,
- Resetowanie kolejki instalacji dodatków oraz instalacja samej/czystej gry też nie pomogła,
- Zmiana folderu instalacyjnego,
Rzeczy, których nie próbowałem, ale nie spróbuję, wyjaśnię dlaczego:
- Instalacja na innym komputerze - Nawet jeśli pomoże, no to mam swój komputer, na którym chcę grać, nie na żadnym innym xd
- Instalacja na innym koncie Windows - Jak wyżej, chciałbym grać nadal na moim głównym koncie,
- Instalacja na innym koncie EA APP - Jak wyżej, chciałbym grać na moim głównym koncie,
Niechętnie ale spróbuję przez Epica za chwilę, jak inni radzili. Zaraz dam znać co i jak. Epica ogólnie nie polecam, bo miałem w nim problem z synchronizacją dodatków, cały czas też działał w tle i podkradał RAM. Na komputerze nawet to działało, ale na przykład na lapku narzeczonej gra odpalona w Ea App jednocześnie z zawartością Epica strasznie zamulała laptopa. Nawet pamiętam jak Epic za darmo dał jakieś DLC, dodaliśmy je do konta, pozostałe DLC mieliśmy z EA APP. Tak wszystko muliło, że woleliśmy kupić DLC drugi raz na Ea App xdd Ogólnie odradzam, ale tylko pod kątem własnych doświadczeń, bo technicnzie to nie wiem, czy może wam to jakoś zaszkodzić. Ale do brzegu. Zaraz spróbuję zainstalować przez Epica, po czym go usunę i dam znać co i jak 🙂