Forum Discussion

Bimmere61's avatar
Bimmere61
Newcomer
18 hours ago

PROBLEM Z DODATKIEM ZAKUPIONYM PRZEZ G2A

Problem wygląda tak że po wpisaniu kodu który został zrealizowany nie moge go pobrać a gdy wchodze w gre pokazuje jako posiadany tylko że wchodząc w rozgrywkę wciąż nie moge z niego korzystać

6 Replies

• Hej Bimmere61​ 

Obecnie dodatki trzeba pobierać po włączeniu gry, w zakładce Rynek:

• Uruchom grę
    • Na ekranie głównym gry, przejdź do zakładki Rynek
    • Następnie wybierz > Mój Zbiór > Wybór pakietów i zaznacz (zaptaszkuj) zawartość, która ma być widoczna w grze, a następnie zatwierdź zmiany.
    • Link do graficznej instrukcji.

• Dziękuje za odpowiedź ale niestety ja nie moge pobrać go nawet przez rynek, a pokazuje jako posiadany nie zainstalowany  :(

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    13 hours ago

Bimmere61​ 

Wypróbuj te wskazówki:

• Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA, a następnie zrestartuj komputer
    • Ponownie zaloguj się do aplikacji i napraw grę >klikając na okładkę gry>Napraw.
  • Bimmere61's avatar
    Bimmere61
    Newcomer
    10 hours ago

No niestety wciąż to samo mimo naprawy oraz wyczyszczenia pamieci podręcznej :(

dodam że nawet odinstalowałam i zainstalowałam aplikacje ea oraz simsy i mi sie nie pokazuje w ogóle ten dodatek przy instalacji na nowo

*dołącze zdjecie które jest w trakcie pobierania gry 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    10 hours ago

Bimmere61​ 

Czy na pewno najpierw zainstalowałaś ten tytuł w aplikacji EA? > zrób zdjęcie z aplikacji EA>Biblioteka gry>Zarządzaj dodatkami.

Może też okazać się, że nie kupiłaś dodatku tylko bonus. Bonusu nie instaluje się w grze - pokazuje się on automatycznie, ale tylko wtedy, gdy zakupiony (i zainstalowany) jest dodatek.

Niestety, zakupy na platformie G2A często stanowią problem, gdyż sklep ten oferuje różne produkty tego samego tytułu i trzeba bardzo uważnie czytać informacje zawarte w opisie tytułu gry oraz porównywać ceny związane z tytułem gry. Dzieje się tak, gdyż platforma G2A oferuje różną zawartość w ramach tego samego tytułu i wtedy różni się ona cenowo.

Różnice te zaznaczyłam na zdjęciu:

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 hours ago

Bimmere61​ 

Sorry, nie przyjrzałam się dobrze zdjęciu, które wyżej zamieściłaś, ale teraz widzę, że kupiłaś dodatkową zawartość, czyli bonus  - na pewno więc nie jest to dodatek "Przygoda Wzywa". Jak napisałam więc wyżej, pokaże się on automatycznie w grze dopiero po zakupie dodatku.

W skład tego bonusu wchodzą 3 obiekty:

• Lampa „Cieplutka wieża”
    • Czajnik "Cieplutka herbatka"
    • Skarpety "Cieplutkie paluszki".
    •  

I jeszcze jedno - ostatni tytuł przedstawiony wyżej na zdjęciu (Adventure Awaits - cena 120,14 PLN) to jednak dodatek bez bonusu. Jego cena jest wyższa, gdyż ten dodatek instaluje się na platformie Steam. 

Dlatego bardzo ważne jest, żeby przed zakupem gier na G2A, bardzo dokładnie czytać wszystkie  opisy i oznaczenia. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,809 Posts