Forum Discussion

SetsunaDelacour's avatar
SetsunaDelacour
Seasoned Novice
2 months ago
Solved

Błąd przy uruchamianiu gry.

Od kilku dni dostaję ten pop up. Co próbowałam zrobić i nie zadziałało: - naprawiłam grę w EA app, - odinstalowałam grę, zainstalowałam ponownie,  - uruchamiam EA app jako administrator,  - folde...
  • SetsunaDelacour's avatar
    SetsunaDelacour
    2 months ago

Niestety reinstall EA app nie pomógł, tak samo jak wyłączenie antywirusa oraz uruchomienie z game --> bin --> sims4.exe: pojawiał się ten sam kod błędu. 

Co rozwiązało problem. Po czwartym zainstalowaniu sims 4 zainstalowałam na ten sam dysk grę podstawową ze Steam. To zadziałało. Przy pierwszym uruchomieniu nie pojawiły się zainstalowane dodatki (w zakładce w grze były jako niezainstalowane, mimo że były pobrane),  jednak po wyjściu z gry EA app zaczęło ponownie pobierać wszystkie moje dodatki. 
    Podejrzewam, że przy instalacji przez EA app występuje problem albo przy dekompresji plików instalacyjnych albo przy końcowej konfiguracji.  

Obecnie gra się uruchamia bez problemu przez Steam.  Też przez Steam działa odinstalowywanie tak jak powinno. Nie jest to idealne wyjście, ale działa. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 36 minutes ago
7,770 Posts