Forum Discussion

stypulacja's avatar
5 years ago
Solved

Błąd sklepu i brak opłaconego dodatku

Cześć, szukam pomocy, bo na stronie EA nie mogę nawet dopchać się do emaila. Kupiłam dwa dodatki do Sims 4, przerzucło mnie do DotPay, transakcja w banku przeszła i zniknęły środki z konta, a w trakc...
  • danuta720's avatar
    danuta720
    5 years ago

@kreatora  , @stypulacja 

Nie ma znaczenia z jakiej pozycji kupujesz gry na Origin. Czy robisz to z poziomu Biblioteki, czy z poziomu sklepu.

Ja zawsze kupuję gry z poziomu sklepu i nigdy nie miałam problemów.

Problemem może być rodzaj płatności - opcja Dotpay jest najbardziej z ryzykowną opcją, gdyż pieniądze z banku przechodzą  przez pośrednika Dotpay.  Często jednak nie jest to wina Dotpay, lecz banku i wtedy  zdarza, że na tych połączeniach coś nie zaiskrzy i zapłata nie przejdzie na Origin.

Wtedy trzeba transakcję wyjaśniać w swoim banku oraz wu pośrednika Doptay. W tej sytuacji Origin nie pomoże, dopiero, gdy pieniądze do niego dotrą, będzie mógł je zaksięgować i pojawi się na Twoim koncie  transakcja zakończona.

@stypulacja, jeżeli nadal na swoim koncie w historii zamówień nie masz statusu  transakcji "Zrealizowane" i dodatek nie pojawił się jako zakupiony , to niestety musisz skontaktować się ze swoim bankiem lub/i Doptay.

Jeżeli na przyszłość nie chcesz mieć problemów z przelewami to polecam Paypal. Tam doładujesz błyskawicznie konto - w ciągu pół minuty doładujesz konto Paypal i kupisz grę.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 3 hours ago