Forum Discussion

klaudia1806's avatar
klaudia1806
Seasoned Newcomer
28 days ago
Solved

Zniknely dodatki, kolekcje i akcesoria

Słuchajcie, mam grubą akcję z EA App – zniknęła mi połowa biblioteki! 😱

Czy ktoś z Was walczył ostatnio z EA App o znikające gry? Mam absurdalną sytuację na koncie. Mimo że mam wykupioną masę dodatków do Simsów (praktycznie wszystko: od Życia i śmierci po kolekcje), nagle system twierdzi, że... ich nie mam i każe mi płacić jeszcze raz.

O co dokładnie chodzi:

• Mam dowody wpłat (potwierdzenia BLIK z listopada) i screeny, na których czarno na białym widać, że dodatki były zainstalowane i działały.

• Teraz w aplikacji przy tych samych tytułach widnieje cena, jakbym nigdy ich nie kupiła.

• To nie jest kwestia "zalogowania się na złe konto" – ID się zgadza.

Standardowe rady typu "wyczyść cache" albo "zrestartuj apkę" nic nie dają. Wygląda to tak, jakby EA po prostu "wyparowało" moje licencje z bazy danych, mimo że kasa z konta zeszła.

Moje pytanie:

Mieliście coś takiego? Udało Wam się dogadać z ich supportem, czy od razu uderzaliście wyżej? Szkoda mi tej kasy (a poszło na to sporo), a nie mam zamiaru płacić drugi raz za to samo. Jeśli macie jakiś sprawdzony sposób, jak ich "docisnąć", żeby ruszyli tyłek i przywrócili mi dostęp do moich gier, to dajcie znać!

Mam potwierdzenie platnosci, dowod ze dodatki byly zainstalowane, ale nie ma tego w transakcjach, historii zamowien i bibliotece, bot nie chce pomoc bez faktur- ktorych nie mam

Co zrobic? 

• kjmhw​ Dzięki za dołączenie do dyskusji.

Sprawdźcie proszę czy dodatki są zaznaczone jako aktywne w grze, oraz czy możecie korzystać z zawartości tych dodatków w czasie rozgrywki.

• Uruchom grę > Przejdź do Rynek > Mój zbiór > Wybór pakietów i zaznacz zawartość, która ma być aktywna w grze a następnie zatwierdź zmiany
    • Dorzucę tu także link do graficznej instrukcji przygotowanej przez danuta720 

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    27 days ago

Hej klaudia1806​ 

Przykro mi z powodu pojawiających się problemów z dodatkami. 

Dla potwierdzenia - dodatki w EA app wyświetlają się jako zainstalowane? Chodzi o to, że nie są widoczne w samej grze - zgadza się? 

Usunąłem z forum duplikaty Twoich postów, kontynuujmy rozmowę w tym wątku - dzięki.

• kjmhw's avatar
    kjmhw
    Seasoned Newcomer
    25 days ago

Mam dokładnie ten sam problem, jestem przerażona że będę musiała kupować to ponownie co jest nie sprawiedliwe, niestety na moją wiadomość nikt nie odpowiada 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    25 days ago

kjmhw​ Dzięki za dołączenie do dyskusji.

Sprawdźcie proszę czy dodatki są zaznaczone jako aktywne w grze, oraz czy możecie korzystać z zawartości tych dodatków w czasie rozgrywki.

• Uruchom grę > Przejdź do Rynek > Mój zbiór > Wybór pakietów i zaznacz zawartość, która ma być aktywna w grze a następnie zatwierdź zmiany
    • Dorzucę tu także link do graficznej instrukcji przygotowanej przez danuta720 
  • dołaczę się do problemu i powiem ze mi np. w grze rowniez nie pokazuja dodatki, jakies inne rady? Prosiłabym o pomoc ponieważ zależy mi na tym by zostały przywrocone zwłaszcza po wydaniu tylu pieniedzy

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    16 days ago

Witamy w dyskusji misbobo15​ . Udzieliłam Ci odpowiedzi w osobnym wątku TUTAJ.

Jeśli wciąż potrzebujesz pomocy lub masz dodatkowe pytania, daj nam znać.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 29 minutes ago
7,776 Posts