Forum Discussion
Hej Rudella_zz
Z pokazanych prze Ciebie zdjęć wnioskuję, że po ponownym zainstalowaniu gry, próbowałaś uruchomić ją na starym zapisie (folder rozgrywki The Sims 4). Gra nie mogła odczytać tego folderu, gdyż nie została z nim połączona i dlatego wystąpił błąd.
Pamiętaj, że zawsze po ponownej instalacji gry najpierw musisz ją włączyć jako czystą grę > wtedy z katalogu Dokumenty (czy jak go nazwałaś na przenośnym dysku)> Electronic Arts trzeba wyjąć/przenieść stary folder The Sims 4 na pulpit komputera, gdyż musisz zrobić miejsce na nowy folder The sims 4. Dopiero wtedy włączasz grę (to pozwala dokończyć konfigurację instalacji gry także w plikach systemowych i połączyć ją z katalogiem Dokumenty). Wtedy też w katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder The Sims 4.
Dopiero po wyjściu z czystej gry możesz skopiować pliki/foldery gry >tray, saves. Mods> ze starego folderu The Sims 4 i zamienić je w nowym folderze gry.
Ale też zauważyłam, ze w starym folderze The Sims 4 masz jakieś zepsute mody/CC. Wskazują to dzienniki błędów Last Exception i Last UI Exception (te pliki także trzeba usuwać). W takiej sytuacji nie dodawaj od razu do gry starej zawartości folderu Mods, najpierw sprawdź je/zaktualizuj.
Pomocnym będzie poradnik: https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863
Hej,
dzięki za odpowiedź :) Przed usunięciem gdy i EA App i zainstalowaniem ich ponownie usunęłam cały folder Electronic Arts. Po zainstalowaniu pojawił się nowy, gdzie był tylko pusty folder ConfigOverride i dwa pliki UserData.log i UserSetting.ini.
Tak powinno być?
Dopiero dorzuciłam tam zapisane wcześniej savy, ale musiało wpaść coś jeszcze ;)
- danuta72011 months agoHero+
Rudella_zz- tak nie powinno być. Oznacza to, że po zainstalowaniu gry nie uruchomiłaś jej, a stare pliki wrzuciłaś luźno do katalogu Dokumenty.
Po zainstalowaniu gry musisz ją najpierw włączyć (ale Katalog Dokumenty musi być pusty), następnie wejść do gry - wejdziesz przez CAS, gdyż to będzie czysta gra. W CAS będziesz musiała wybrać jakiegoś Sima i umieścić go na jakiejś działce i zapisać grę (według opcji "zapisz jako"), a następnie wyjść z niej. Dopiero wtedy w Katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder The Sims 4.
- Rudella_zz11 months agoNew Novice
Usunęłam wszystko związane z The Sims i EA (nie było żadnego folderu Electronic Arts w Dokumentach). Założyłam nowe konto użytkownika, zainstalowałam aplikację, zainstalowałam tylko podstawową grę (pojawił się folder w Dokumentach, jak w załączniku), włączyłam przez EA app i niestety wciąż ten sam komunikat o błędzie :(
Jak włączam grę z folderu to to samo ;(- danuta72011 months agoHero+
Czy udało Ci się wejść do gry?