Forum Discussion

AmeliaaSims's avatar
4 years ago
Solved

błąd w cas'ie,nie widać zębów sima

Witam,chciałabym poprosić o pomoc z rozwiązaniem problemu. Otoż nie włączałąm the sims 4 przez ponad 2 miesiące i dzisiaj kiedy po raz pierwszy je włączyłam napotkałam taki błąd widoczny na załączonych plikach. Chodzi o to,że nie widać jamy ustnej simki ALE tylko w tej jednej fryzurze z krótkimi włosami,dla porónania w innych fryzurach widać jej zęby. Wyłączyłam i włączyłam gre,dalej nic nie pomogło. Czy jest jakiś sposob na rozwiązanie tego problemu? Dodam że nie może być to wina modów bo żadnych nie używam

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @AmeliaaSims

1.Wejdź do folderu The Sims 4 ktory znajduje sie w Dokumenty > Electronic Arts i usuń z niego plik localthumbcache.package - gra odtworzy go po właczeniu
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Nastepnie napraw grę na Origin i sprawdź czy problem zniknął.
    Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw.
  • Cześć,

U mnie również występuje ten błąd.

Nie mam żadnych modów ani CC, a po usunięciu pliku localthumbcache.package i naprawieniu gry, wciąż zęby nie wyświetlają się poprawnie.

Dodatkowo niektóre rzęsy również zmieniają kolor (zaznaczam że to dotyczy tylko nowych kolorów włosów).

Załączam zrzuty ekranu.

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    4 years ago

@kasza1420 @AmeliaaSims  Witajcie.

Sprawdziłem to i zgadza się. W tej jedynej fryzurze z dodatku pór roku jest jakiś błąd przy kolorze czarnym, zęby również są czarne, na reszcie kolorów jest w porządku - być może w którejś aktualizacji zostaną te drobne błędy podane przez Was naprawione.

Błąd również został zgłoszony na angielskiej części forum - https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/LAUNDRY-LIST-FSP-S-New-darker-hair-swatches-make-Sims-teeth-look/m-p/10376482 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,717 Posts