3 years ago
Błąd w the sims 4 z emocjami
Witam.
Wiecie może o co chodzi? Sytuacja na zdjęciu jest u każdego sima i on się nie zmienia, nie ma śledzenia sima. Pewnie to przez jakiś mod, ale może ktoś miał i podpowie mi przez jaki, bo mam ich masę. albo jak to sprawdzić, co zepsuło grę?
- @4xac7kmus75z
Najbardziej prawdopodobna opcja to, że to co widać na zdjęciu, to rzeczywiście wina nieaktualnego modu
Gorsza opcja - zawieszenie się karty graficznej - z reguly nastepuje po 10 - 20 minutach po włączeniu gry, gdy karta się nagrzeje ponad normę
Ale na razie ustal czy to nie wina modu
Niestety nie ma szybkiego sposobu na znalezienie zepsutego modu, czy CC
Po każdej aktualizacji większość script modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach 100% script modów i dużo starszych CC (szczególnie tych dla dzieci) juz nie pasują do gry. Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz płaci za używanie modów i CC.
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry plik localthumbcache.package oraz foldery: cache, cachestr, onlinethumbnailcache.
Gra odtworzy je po włączeniu.
Nastepnie napraw gre na platformie EA ap otworz Biblioteka - kliknij trzy kropki na okładce gry- opcja Napraw
Jesli gre uruchamiasz ze Steamu naprawiasz ją na SteamieZaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
Dalej
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I sprawdź, czy nadal masz ten błąd. Daj znac jesli po usunieciu folderu mods gra znow ci się zawiesi po pół godzinie testowego grania bez modow bo bedzie to oznaczać problem z karta graficzną
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usunie
Przeczytaj tez ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message