Błąd wczytywania gry
Simsy uruchamiają się normalnie, pojawia się menu główne, mogę korzystać z trybu stwórz sima ale w chwili kiedy chce zagrać jakąś rodziną wybierając ich parcelę albo chcąc edytować tę parcelę przez chwilę się wczytuje aż po chwili gra wraca do wyboru światów i pojawia się komunikat: Błąd wczytywania gry, kod błędu 122:dd7d01fa:aab9abe8. Zalecamy ponowne uruchomienie gry. (W załączniku zdjęcie komunikatu.)
Oczywiście uruchamiałam ponownie, nic się nie działa, testowałam różne rodziny, zmieniałam gry ale nic nie pomogło. Za każdym razem komunikat jest ten sam.
Podejrzewam że ma to coś wspólnego z nową aktualizacją ale nie korzystałam z nowej opcji wybierania działających pakietów. Gram z modami.
Po każdej aktualizacji gry wszystkie modyfikacje zmieniające rozgrywkę, oraz niektóre obiekty CC (CAS i tryb budowy) są zepsute i bezwzględnie trzeba je usunąć z gry. Jeżeli tego nie zrobisz to możesz sobie zepsuć grę.
W tej chwili zastosuj te kroki:
- Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).
2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache,
3. Jeżeli w folderze The Sims 4 masz pliki o nazwie:
- lastException .txt,
- LastUIException.txt
- LastCrash.txt
to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.
4. Napraw grę w aplikacji EA.
5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.
Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj wszystkie jego wskazówki:
Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536
- Wyjmij z gry folder Mods (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry!).