5 years ago
Błędy w grze The sims 4
Witam Mam problem z gra sims 4 Gdy gram w gre czesto simsy mi przeskakują z jednego miejsca na drugie i spowrotem. kolejnym moim problemem jest błąd z pralka gry właczam pranie czesto sie zdarza ze...
@kosmitka214
Jesli chodzi o karierę dedektywa to tam jest pare bugow gry nie do usunięcia.
Dotyczy to stroju przestepcy - nie ma takiej opcji aby ten stroj zgadzal sie w momencie aresztowania z opisem jaki masz..
On sie bedzie zgadzal ale dopiero gdy doknasz aresztowania i przestepca znjdzie sie w komisariacie,
Czyli ta wskazówka jest zupelnie bezuzyteczna.i nie nalezy na nią zwracać uwagi.
Jak to obejść... Nie sugeruj sie poleceniami gry jak wiele wskazówek masz zebrać i ze dwie wystarczą. Zbierz ile mozesz tych wskazowek i przesluchaj tylu swiadkow ilu jest to mozliwe. Kazda wskazowka doda ci po przenalizowaniu jej albo w analizatorze albo w bazie danych nastepny szczegól dotyczacy przestepcy, Płec , wiek , kolor włosow , a nawet jedna ceche jak na przykład "nie lub dzieci" Jesli twoj sim ma dostateczny pozio charyzmy - przynajmniej 3 to moze uzywajac opcji "poznaj" w rozmowie aby tego sie dowiedzieć, Zawsze cecha z opisu przestepcy pojawi sie jako pierwsza w odpowiedzi. Ale nawet to nie jest potrzebne jesli wiek, plec i kolor wlosow sie zgadzaja to aresztuj podejrzanego. Nie patrz na jego ciuchy! Jedna rzecz - nie mozesz dlugo zwlekac z tym. Skup sie wylacznie na anaizie wskazowek po odwiedzeniu miejsca przestepstwa i postaraj sie aby od wizyty na miejscu przestepstwa do aresztowania nie minelo wiecej jak jeden dzien., bo gra wygeneruje go w momencie jak zaczynasz analizowac wskazowki. i przez jakis czas on bedzie tkwil tam gdzie powininnaś go spotkac - jakies 24 simowe godziny ale potem zglodnieje pójdzie cos zjesc albo spać i szukaj wiatru w polu,
Czyli to poiwnno robić sie tak. Rano udajesz sie na miejsce przestepsrwa i tkwisz tam tak dligo az przedzukasz kazdy metr posesji i przesłuchasz wszystkich swiatków, Przewaznie wrocisz z dziesieciami wskazowkami plus przesluchania, Nasteny dzien od samego rana analizujesz to co zebralas, Jak tylko ci sie uda ustalic wiek, płec i kolor włosow mozesz juz nie analizowac dalej ale natychmiast udac sie poszukać przestepcy
Unikaj patrolów ! Ta opcja jest zbugowana i mozesz tkwic tam przez caly dzien a zaden rozrabiaka sie nie zjawi. Ja jak juz nie mam innej opcjii i MUSZE wyslac sima na patrol yto wysylam go aby przespal sie na ławeczce - patrol zostanie zaliczony choc szef nie bedzie happy.
.Opocz tego ta kariera dziala jak powinna i nawet jesli mialas jakieś bledy to naprawa je usunie.
Zrobiłam jak mi poradziłes ale nie wszystkie problemy mi usuneło np. gdy sim bierze pranie to ono sie przekreca i zwisa gdzies pry nogach pozatym nie wiem czemu ale jak gram to gra mi sie czasem wyłacza sama po pewnym momecie takie robia gry ze maja pełno bugów i jak tu grać? ☹️(