Forum Discussion

Phenomena1683's avatar
Phenomena1683
New Novice
1 month ago
Solved

Problem z EA Games po aktualizacji

Sul, sul! Mam problem z odpaleniem EA app po ostatniej, lutowej aktualizacji (a oczywiście bez niej gra nie działa). Poszłam za radą i próbowałam jeszcze raz zainstalować aplikację, ale za każdym razem pojawia mi się info o błędzie: INST-3-1920. Mam Windows 7, 64-bitowy i według wymogów technicznych, spokojnie łapię się na tę aplikację, ALE...  😭 Niestety nie działa, ma ktoś jakiś pomysł? 
  • danuta720's avatar
    danuta720
    1 month ago

Phenomena1683​ 

Znalazłam te informacje w internecie:

1.  Najnowsze wersje aplikacji EA wymagają systemu

Windows 10 lub 11 (64-bitowego), dlatego po aktualizacji aplikacja najprawdopodobniej nie będzie działać na Windows 7. Oficjalne wsparcie dla starszych systemów zostało zakończone, a aplikacja wymaga nowszych bibliotek systemowych. Zalecana jest aktualizacja systemu, aby uniknąć problemów z grami.

• Wymagania: Aplikacja EA wymaga 64-bitowego systemu Windows 10/11.
    • Brak wsparcia: Windows 7 nie otrzymuje już aktualizacji zabezpieczeń od Microsoftu od 2020 roku.
    • Problem: Uruchomienie aplikacji na Windows 7 po nowej aktualizacji może skutkować błędem lub brakiem połączenia.
    •  

2. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji gry The Sims 4, gra najprawdopodobniej nie będzie działać poprawnie lub w ogóle przestanie się uruchamiać na systemie Windows 7.

Oto kluczowe informacje:

• Oficjalne wymagania: EA oficjalnie podaje, że minimalnym systemem operacyjnym jest 64-bitowy Windows 10.
    • Aktualizacje 2024/2025: Najnowsze patche (w tym przejście na DirectX 11) sprawiają, że starsze systemy, takie jak Windows 7, nie są już wspierane. Użytkownicy zgłaszają błędy i problemy z uruchomieniem gry po aktualizacjach w 2024 roku.
    • Brak dostępu do galerii: Nawet jeśli gra jakimś cudem by się uruchomiła, funkcje sieciowe (galeria, opcje społecznościowe) są wyłączane na przestarzałych systemach.
    • Alternatywa: Jedyną szansą na grę na starym sprzęcie było granie w wersję "Legacy Edition" (Edycja Tradycyjna), ale i ta wersja przestała być wspierana i rozwijana.

Podsumowując: Aby grać w najnowszą wersję The Sims 4, konieczna jest aktualizacja systemu do Windows 10 lub 11.

Mimo to spróbuj rozwiązań zawartych w tym temacie.

10 Replies

• Phenomena1683​ 

Błąd INST-3-1920 w EA App oznacza, że usługa w tle (zazwyczaj EA Background Service) została zainstalowana, ale nie może się uruchomić, co uniemożliwia działanie aplikacji. Naprawisz to najczęściej poprzez ponowne uruchomienie komputera, użycie opcji "Napraw" w instalatorze lub reinstalację aplikacji.

Kroki naprawy błędu INST-3-1920:

• Uruchom ponownie komputer: To najprostszy sposób, który często naprawia problemy z niedziałającymi usługami w tle.
    • Napraw aplikację EA: Pobierz najnowszą wersję instalatora EA App ze strony ea.com, uruchom go i wybierz opcję „Napraw”.
    • Reinstalacja: Odinstaluj EA App, uruchom ponownie komputer i zainstaluj aplikację ponownie.
    • Sprawdź usługi systemu: Upewnij się, że usługa "EA Background Service" nie jest zablokowana przez antywirusa lub zaporę systemu Windows.
    • Wyczyść pamięć podręczną (Cache)

Jeśli problem nadal występuje, upewnij się, że masz stabilne połączenie z internetem i zaktualizowany system Windows.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 month ago

Phenomena1683​ 

Nie, nie musisz odinstalowywać gry The Sims 4, aby zainstalować aplikację EA

Przed odinstalowaniem aplikacji, na wszelki wypadek przenieś  folder The Sims 4 na pulpit komputera (znajdziesz go w katalogu Dokumenty>Electronic Arts.

• Phenomena1683's avatar
    Phenomena1683
    New Novice
    1 month ago

Dziękuję za pomoc. Usunęłam wszystkie ślady poprzedniej EA app, ściągnęłam nową i sprawdziłam wszystko, uruchomiłam ponownie. Próbowałam zainstalować ponownie, ale niestety, cały czas pojawia się ten sam błąd, nawet nie mogę otworzyć aplikacji. Dzieje się tak od ostatniej aktualizacji, wcześniej normalnie działała. Może po prostu poczekam do kolejnej aktualizacji, może coś się zmieni. Już z 9 lat gram w "The Sims 4", więc trochę szkoda, gdybym całkowicie utraciła dostęp. Poczekam, zobaczę.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 month ago

Phenomena1683​ 

W komentarzu wyżej zaproponowałam kilka rozwiązań tego problemu, czy zastosowałaś je wszystkie?

Myślę, że program antywirusowy (także Defender -zapora systemu Windows) może blokować dostęp do plików aplikacji EA.  Ponadto podczas instalacji aplikacji polecam instalowanie i uruchamianie jej z pozycji administratora (zainstaluj/uruchom jako administrator). Tego rodzaju instalacja/uruchamianie jest zgodne z systemem komputera. 

Ale najpierw sprawdź, czy twój program antywirusowy nie blokuje dostępu do plików aplikacji  > dodaj w nim aplikację oraz grę do wyjątków: Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 month ago

Phenomena1683​ 

Znalazłam te informacje w internecie:

1.  Najnowsze wersje aplikacji EA wymagają systemu

Windows 10 lub 11 (64-bitowego), dlatego po aktualizacji aplikacja najprawdopodobniej nie będzie działać na Windows 7. Oficjalne wsparcie dla starszych systemów zostało zakończone, a aplikacja wymaga nowszych bibliotek systemowych. Zalecana jest aktualizacja systemu, aby uniknąć problemów z grami.

• Wymagania: Aplikacja EA wymaga 64-bitowego systemu Windows 10/11.
    • Brak wsparcia: Windows 7 nie otrzymuje już aktualizacji zabezpieczeń od Microsoftu od 2020 roku.
    • Problem: Uruchomienie aplikacji na Windows 7 po nowej aktualizacji może skutkować błędem lub brakiem połączenia.
    •  

2. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji gry The Sims 4, gra najprawdopodobniej nie będzie działać poprawnie lub w ogóle przestanie się uruchamiać na systemie Windows 7.

Oto kluczowe informacje:

• Oficjalne wymagania: EA oficjalnie podaje, że minimalnym systemem operacyjnym jest 64-bitowy Windows 10.
    • Aktualizacje 2024/2025: Najnowsze patche (w tym przejście na DirectX 11) sprawiają, że starsze systemy, takie jak Windows 7, nie są już wspierane. Użytkownicy zgłaszają błędy i problemy z uruchomieniem gry po aktualizacjach w 2024 roku.
    • Brak dostępu do galerii: Nawet jeśli gra jakimś cudem by się uruchomiła, funkcje sieciowe (galeria, opcje społecznościowe) są wyłączane na przestarzałych systemach.
    • Alternatywa: Jedyną szansą na grę na starym sprzęcie było granie w wersję "Legacy Edition" (Edycja Tradycyjna), ale i ta wersja przestała być wspierana i rozwijana.

Podsumowując: Aby grać w najnowszą wersję The Sims 4, konieczna jest aktualizacja systemu do Windows 10 lub 11.

Mimo to spróbuj rozwiązań zawartych w tym temacie.

• Phenomena1683's avatar
    Phenomena1683
    New Novice
    1 month ago

Szkoda, że nie wiedziałam nim nakupowałam dodatki. W zasadzie nie rozumiem, dlaczego do niedawna działała mi ta gra, dlaczego bez problemu mogłam kupować dodatki podczas promocji z okazji Chińskiego Nowego Roku... Według mnie, trochę to zakrawa o oszustwo. No nic, mam nadzieję, że kiedyś zmieniając laptopa (bo mój obecny nie pociągnie wind 10) będę miała szansę jeszcze pograć w "Simsy"... Szkoda, smutne to, ale mimo wszystko dzięki za poświęcony czas. 👍

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 month ago

Phenomena1683​ 

Rozumiem twój ból i przykro mi, że nie masz dostępu do gry.  😟 Jednak informacje dotyczące wymagań aplikacji EA oraz gry The Sims 4 zmieniają się na bieżąco wraz z wprowadzonymi aktualizacjami. Dzieje się tak dlatego, gdyż w aplikacji pojawiają się nowe tytuły, a i gra The Sims 4 się rozwija. Wraz z rozwojem gry rosną wymagania systemowe. 

Styczniowa aktualizacja wprowadziła do gry nowe skrypty - były one potrzebne po to, żeby tak do niej dostroić wszystkie dodatki, aby rozgrywka nie powodowała błędów. W tym też momencie gra "weszła na wyższy poziom" rozwoju. Dlatego obecnie do uruchomienia gry potrzebne są komputery z systemem Win 10/11.

Wszystkie informacje na ten temat, także  związane z wymaganiami, powszechnie są dostępne w internecie, więc nie ma mowy o oszustwie.  Dlatego  zanim dokonasz zakupów, warto zapoznać się z każdą aktualizacją gry, oraz najnowszymi wymaganiami komputera.

Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła wrócić do gry. Pozdrawiam. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 10 days ago
7,696 Posts