Phenomena1683
4 months agoNew Novice
Błąd INST-3-1920 w EA App oznacza, że usługa w tle (zazwyczaj EA Background Service) została zainstalowana, ale nie może się uruchomić, co uniemożliwia działanie aplikacji. Naprawisz to najczęściej poprzez ponowne uruchomienie komputera, użycie opcji "Napraw" w instalatorze lub reinstalację aplikacji.
Kroki naprawy błędu INST-3-1920:
Jeśli problem nadal występuje, upewnij się, że masz stabilne połączenie z internetem i zaktualizowany system Windows.
Czy muszę odinstalować grę, by zainstalować EA App?
Nie, nie musisz odinstalowywać gry The Sims 4, aby zainstalować aplikację EA
Przed odinstalowaniem aplikacji, na wszelki wypadek przenieś folder The Sims 4 na pulpit komputera (znajdziesz go w katalogu Dokumenty>Electronic Arts.
Dziękuję za pomoc. Usunęłam wszystkie ślady poprzedniej EA app, ściągnęłam nową i sprawdziłam wszystko, uruchomiłam ponownie. Próbowałam zainstalować ponownie, ale niestety, cały czas pojawia się ten sam błąd, nawet nie mogę otworzyć aplikacji. Dzieje się tak od ostatniej aktualizacji, wcześniej normalnie działała. Może po prostu poczekam do kolejnej aktualizacji, może coś się zmieni. Już z 9 lat gram w "The Sims 4", więc trochę szkoda, gdybym całkowicie utraciła dostęp. Poczekam, zobaczę.
W komentarzu wyżej zaproponowałam kilka rozwiązań tego problemu, czy zastosowałaś je wszystkie?
Myślę, że program antywirusowy (także Defender -zapora systemu Windows) może blokować dostęp do plików aplikacji EA. Ponadto podczas instalacji aplikacji polecam instalowanie i uruchamianie jej z pozycji administratora (zainstaluj/uruchom jako administrator). Tego rodzaju instalacja/uruchamianie jest zgodne z systemem komputera.
Ale najpierw sprawdź, czy twój program antywirusowy nie blokuje dostępu do plików aplikacji > dodaj w nim aplikację oraz grę do wyjątków: Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych.
Nic nie blokuje. Niestety, ale nie działa na Windows 7 :(
Znalazłam te informacje w internecie:
1. Najnowsze wersje aplikacji EA wymagają systemu
Windows 10 lub 11 (64-bitowego), dlatego po aktualizacji aplikacja najprawdopodobniej nie będzie działać na Windows 7. Oficjalne wsparcie dla starszych systemów zostało zakończone, a aplikacja wymaga nowszych bibliotek systemowych. Zalecana jest aktualizacja systemu, aby uniknąć problemów z grami.
2. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji gry The Sims 4, gra najprawdopodobniej nie będzie działać poprawnie lub w ogóle przestanie się uruchamiać na systemie Windows 7.
Oto kluczowe informacje:
Podsumowując: Aby grać w najnowszą wersję The Sims 4, konieczna jest aktualizacja systemu do Windows 10 lub 11.
Mimo to spróbuj rozwiązań zawartych w tym temacie.
Oznaczyłam odpowiedź danuta720 jako rozwiązanie.
Szkoda, że nie wiedziałam nim nakupowałam dodatki. W zasadzie nie rozumiem, dlaczego do niedawna działała mi ta gra, dlaczego bez problemu mogłam kupować dodatki podczas promocji z okazji Chińskiego Nowego Roku... Według mnie, trochę to zakrawa o oszustwo. No nic, mam nadzieję, że kiedyś zmieniając laptopa (bo mój obecny nie pociągnie wind 10) będę miała szansę jeszcze pograć w "Simsy"... Szkoda, smutne to, ale mimo wszystko dzięki za poświęcony czas. 👍
Rozumiem twój ból i przykro mi, że nie masz dostępu do gry. 😟 Jednak informacje dotyczące wymagań aplikacji EA oraz gry The Sims 4 zmieniają się na bieżąco wraz z wprowadzonymi aktualizacjami. Dzieje się tak dlatego, gdyż w aplikacji pojawiają się nowe tytuły, a i gra The Sims 4 się rozwija. Wraz z rozwojem gry rosną wymagania systemowe.
Styczniowa aktualizacja wprowadziła do gry nowe skrypty - były one potrzebne po to, żeby tak do niej dostroić wszystkie dodatki, aby rozgrywka nie powodowała błędów. W tym też momencie gra "weszła na wyższy poziom" rozwoju. Dlatego obecnie do uruchomienia gry potrzebne są komputery z systemem Win 10/11.
Wszystkie informacje na ten temat, także związane z wymaganiami, powszechnie są dostępne w internecie, więc nie ma mowy o oszustwie. Dlatego zanim dokonasz zakupów, warto zapoznać się z każdą aktualizacją gry, oraz najnowszymi wymaganiami komputera.
Mam nadzieję, że szybko będziesz mogła wrócić do gry. Pozdrawiam.