Forum Discussion

Bumilka2004's avatar
3 years ago
Solved

bład interakcji

Kupiłam dodatek psy i koty do tej pory przed dodatkiem wszystko było w porządku.Po zakupie zaczeły dziać się różne rzeczy jedną z nich jest bład interakcji miedzy małym dzieckiem a rodzicem np. nie moge posadzić dziecka w foteliku do karmienia, położyc do łóżka.Dorośli nie mogą jesc posiłków.pies którego mam ,,teleportuje się,, w rózne miejsca.Naprawiałam grę i aktualizowałam.Warto wspomnieć że posiadam mody.Z nimi jest wszystko w porządku ponieważ juz ostatnio robiłam w nich porzadek i gra zaczeła ponownie normalnie funkcjonować.Więc pytanie czy jest to możliwe abym dostała wadliwy dodatek? Co robić?

• danuta720's avatar
    danuta720
    3 years ago

@Bumilka2004 

Kochana, nie czytasz uważnie o czym napisałam wyżej, a napisałam -

żebyś nie wkładała do gry żadnych modów! To one psują grę!

Musisz sprawdzić rozgrywkę, gdy w grze nie będzie folderu z modami!

I usuń też wszystkie pliki wszystkie pliki/foldery, o których wyżej napisałam. Po włączeniu gry, gra odtworzy je na nowo, ale już jako nowe, czyste,bez błędów.

Gra odtworzy także nowy folder MODS, ale nie wkładaj do niego żadnych modów/CC! Ma być pusty!

Dopiero wtedy sprawdź rozgrywkę

6 Replies

• @Bumilka2004 

Nie, z dodatkiem wszystko jest w porządku. Niestety to wina nieaktualnych modów, które nadal masz w grze.

Gra ich nie wykryła, gdyż zapamiętuje stare błędy i niektóre jej nie przeszkadzają.  Dopiero instalacja nowego dodatku je wykryła.

Dlatego musisz jeszcze raz je wszystkie przejrzeć i pozbyć  się z gry tych zepsutych.

Pomoże ci w tym poradnik: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• Właśnie problem jest w tym ze wykryłam ten który jest zły bo gra mi się nie włączała wiec go usunęłam.Wszytskie mody z folderami wyciągnęłam i odpalam grę żeby zoabczyc czy jest okej.Nadal jest to samo już nie wiem co mam robić.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@Bumilka2004 

1. Wyjmij cały folder Mods na pulpit komputera i na razie nie wkładaj  go z powrotem do gry!.

2. Z folderu The Sims 4 usuń  pliki/foldery:

- cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache.package

3. Następnie napraw grę na Origin - poczekaj az gra naprawi wszystkie dodatki/pakiety/akcesoria - może to trochę potrwać.

4. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

• To co miałam usunąć usunęłam wyciągnęłam mody i naprawiłam grę wsadzilam mody środka weszłam w grę i nadal to samo simy resetują się kiedy maja zacząc jeść albo podnieść małe dziecko ale między nimi interakcje normlanie są ja już nie wiem czy robię cos zle czy mam pisać do ea.Pomocy!

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@Bumilka2004 

Kochana, nie czytasz uważnie o czym napisałam wyżej, a napisałam -

żebyś nie wkładała do gry żadnych modów! To one psują grę!

Musisz sprawdzić rozgrywkę, gdy w grze nie będzie folderu z modami!

I usuń też wszystkie pliki wszystkie pliki/foldery, o których wyżej napisałam. Po włączeniu gry, gra odtworzy je na nowo, ale już jako nowe, czyste,bez błędów.

Gra odtworzy także nowy folder MODS, ale nie wkładaj do niego żadnych modów/CC! Ma być pusty!

Dopiero wtedy sprawdź rozgrywkę

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 5 hours ago
7,586 Posts