Forum Discussion

Zadymek91's avatar
5 years ago

Błąd dodatków na ps4 the sims 4

Witam. Chciałbym zapytać, czy miał ktoś może taki problem I czy jest do rozwiązania. Otóż kupiłem żonie The Sims 4 na ps4. Wspoldzielimy konto, więc wszystko kupuję na swoim, A ona z tego korzysta. Wczoraj zakupiłem pakiet rozgrywki Kraina Magii i tu pojawił się problem. Gdy odpalam grę ze swojego konta, pakiet się wyświetla, wszystko gra I trybi,  ale kiedy zona odpala na swojej konsoli, ma dostęp tylko do podstawki. 

Można to jakoś obejść czy naprawić? Jak nie znajdę na to rozwiązania, żona zablokuje mi konsolę na kilka godzin. Proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam 

10 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Zadymek91

Poproś żonę aby wylaczyła konsolę - ale tak by ta konsola nie była podłaczona do pradu na minut 10 i włączyła ponownie, To powinno zresetować Origin i gry. Czy oboje jesteście na ps4?

Nie jestem pracownikiem EA
  • @kreatora A jeśli nie zadziałało? Żona mi tłumaczy, że nawet jak na swojej konsoli odpala moje konto to niby wyświetla, że posiadam zakupiony pakiet, ale tak na prawdę w żaden sposób nie można skorzystać z jego zawartości. Nie wyświetla nowych obiektów, które powinny być dodane. Wygląda na to, że 75 zł oddałem EA za nic.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Zadymek91

Jesli korzystacie z jednego konta, to nigdy nie powinniscie probowac go otwierac rownolegle. Jesli zona probowała otworzyc grę w tym samym czasie kiedy ty uzywałes tego konta to jest opcja ze jej dojscie do konta przez Origin zostało z automatu zablokowane, a jesli nawet nie zablokowane to uszkodzone.
    Jesli tak sie stało to mozecie spróbowac odinstalowac Origin z jej konsoli i pobrac go ponownie - jest szansa, ze to pomoze i jesli pomoze, to juz nigdy nie uzywac tego konta jednoczesnie.

• @kreatora Żona odpalila najpierw moje konto by dodało zakupiony pakiet,po czym się wylogowala I odpalila swoje. W simsy gra w ciągu dnia, kiedy mnie nie ma.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Zadymek91

Przepraszam ,troche potrwało ale to jest bardzo rzadki problem i specyficzny bo tylko wystepuje na konsolach
    Rzecz w tym ze jesli dwie konsole uzywaja tego samego konta ta konsola na ktorej konto zalozono jest ustawiona jako PRIMARY dla tego konta, a uzytkownik drugiej konsoli jest tylko sub-uzykownikiem konta inie ma dostepu do zakupionych dodatków..

To dotyczy konta samej konsoli, a nie konta na Origin
    To podobno mozna zmieniać za kazdym razem o ile zona tez zalozy konto uzytkownika konsoli ale niestety nie jestem specjalista od konsoli.
    Wiecej tutaj.

https://support.playstation.com/s/article/Activating-your-PlayStation-4-System-as-your-Primary-PS4?language=en_US
    https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5bbyf2/two_playstation_4_systems_one_account/

• @kreatora Dziękuję za odpowiedź. Poszukam jakiegoś rozwiązania w tej kwestii. Pozostaje jednak pytanie, dlaczego na moim koncie,gdzie jest wykupiony pakiet, nie pokazuje się jego zawartość? Pakiet widnieje, ale niczego z niego nie ma.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Zadymek91

Czy Ty kupiles ten dodatek na Origin a nie za posrednictwem sklepu PSN?
    Jesli tak - to kupiles wersje na PC - komputery, a nie na konsole.
    Będziesz musiał probowac uzyskać zwrot pieniedzy od EA, a następnie poprawnie kupić dodatek za pośrednictwem sklepu PSN.
    https://help.ea.com/pl/refund/
  • @kreatora Dodatek kupiłem na PSN. Mimo wszystko wciąż nie działa. Nie tylko na koncie żony, A gdzieś przeczytałem, że nie da się dzielić dodatkami, ale na moim również. Niby pokazuje, że dodatek jest zakupiony i dostępny, ale nie ma możliwości skorzystania z asortymentu.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Zadymek91

Obawiam sie ze jedyny sposob to reklamacja w sklepie PSN. PSN przypisuje kod gry do konta twojej konsoli w momencie sprzedazy i jesli tam popełniono blad gra sie nie uruchomi.
    Jesli sama konsola jest sprawna i nie ma z nia zadnych innych klopotów to jedynym powodem, ze gra nie jest aktywna moze byc bład konta konsoli.
  • becia777's avatar
    becia777
    4 years ago
    @Zadymek91 I co, dało się coś z tym zrobić? Bo mam ten sam problem, że dodatki są tylko na koncie, na którym zostały zakupione...

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 19 hours ago
7,631 Posts