Forum Discussion

baatkax's avatar
baatkax
Seasoned Newcomer
27 days ago

Bal Licealny w "Licealne lata"

hej,  nie działa mi bal licealny, nie mam go w kalendarzu.,
wszystkie inne wydarzenia związane z dodatkiem takie jak sprawdziany itd. mam. Jestem nawet zapraszana na imprezę przed balem, ale nie przenosi mnie na bal.

Próbowałam naprawiać grę przez EA ale to nic nie dało. zainstalowałam na nowo grę i też nic.
Od niedawna mam nowego laptopa i w sumie od tego czasu mi nie działa.
Gram również bez żadnych modów więc to też nie ten problem.

Widziałam tutaj posta sprzed 3 lat gdzie był ten sam problem ale przetestowałam każdy sposób i nie działa...

2 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    24 days ago

baatkax​ , Oliivkaaa​ 

Ten błąd został zgłoszony także na angielskiej części forum i na razie nie został naprawiony: Re: [HSY] Prom disappears from Calendar | EA Forums - 12906081

Proponowane rozwiązania i obejścia

Jeśli Bal Maturalny w TS4 (The Sims 4) nie działa, najczęściej problem leży w konfliktach modów, uszkodzonych plikach gry lub braku aktualizacji, a rozwiązania obejmują usunięcie modów i plików cache, naprawę gry przez Origin/EA App, sprawdzenie czy dodatek Kariera jest zainstalowany, oraz upewnienie się, że nastolatek ma odpowiednią relację, by go zaprosić. 

Rozwiązania krok po kroku:

1. Sprawdź dodatek: Upewnij się, że masz dodatek "Kariera" (Stars Careers), ponieważ Bal Maturalny jest jego częścią, a bez niego wydarzenie nie wystąpi.(myślę, że dotyczy to dodatku "Zostań gwiazdą").
    2. Usuń mody i pliki cache:
      • Wyłącz grę i przenieś folder Mods z folderu The Sims 4 na pulpit.
      • Usuń pliki cache (np. localthumbcache.package) z folderu The Sims 4.
      • Uruchom grę i sprawdź, czy bal działa.
    3. Napraw grę (EA App/Origin):
      • Otwórz aplikację EA App (dawniej Origin).
      • Przejdź do Biblioteki Gier, kliknij prawym przyciskiem na The Sims 4 i wybierz opcję "Napraw".
    4. Zresetuj Simów:
      • Wpisz kod testingcheats true, a następnie sims.fill_all_commodities (aby uzupełnić potrzeby) i resetSim * (aby zresetować wszystkich Simów).
      • Możesz także resetować Simów za pomocą kodu testingcheats true, a następnie lewym przyciskiem myszy kliknij na Simie i wybierz opcję :resetuj Sima".
    5. Zmień domyślną lokalizację wydarzenia: Czasem bal może nie pojawiać się, jeśli dom nastolatka jest zbyt daleko od lokalizacji balu. Spróbuj zaprosić go do innego domu.
    6. Sprawdź relacje: Upewnij się, że nastolatek ma z kimś dobrą przyjaźń lub relację, aby mógł go zaprosić na bal, co jest warunkiem wyjścia z domu. 

Jeżeli te kroki nie pomogą, może to być błąd związany z aktualizacją. Warto poszukać na forach (np. Simspedia) lub na oficjalnej stronie EA Help w poszukiwaniu innych, bardziej specyficznych rozwiązań problemów z dodatkiem "Kariera"

• Zapoznaj się z Poradnikiem dotyczącym rozwiązania błędów związanych z zepsutymi modami.
    • Zgłoś błąd: zagłosuj pozytywnie na problem na oficjalnym forum EA i opublikuj go tam, aby zwiększyć świadomość, ponieważ wygląda na to, że jest to powtarzający się, powszechny błąd po ostatnich aktualizacjach. 
    •  

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 19 hours ago
7,611 Posts