Forum Discussion

Lusilsantos's avatar
6 years ago

bb.showhiddenobjects

Cześć!

The Sims 4 na windows i na macos się różnią dlatego pytam. Czy wie ktoś czemu mi nie działa bb.showhiddenobjects?

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@Lusilsantos

Korzystanie z konsoli kodów jest identyczne na komputerze Mac, jak w systemie Windows.
    Przytrzymaj klawisze CTRL, Shift i C. Podczas gdy zwykle zamieniamy klawisz CMD na klawisz CTRL, tak nie jest w przypadku The Sims 4 .

1.Jeśli cała komnsola kodów ci nie działa, sprawdź konfigurację klawiatury w Preferencjach systemowych, Czy zmieniłaś ją w przeszłości? Czy zmieniłaś coś w Preferencjach systemowych> Dostępność> Klawiatura? Czy zmieniłaś klucze modyfikatora? Cheat Console jest zakodowana w grze, nie ma powodu, dla którego nie powinna działać, chyba że użytkownik zmieni niektóre ustawienia lub zainstaluje oprogramowanie, które może być w konflikcie z ustawieniami klawiatury.

2. Jesli inne kody ci działaja, to byc moze EA coś zmieniła w tym kodzie i na przykład teraz trzeba wbijac przed tym kodem testingcheats on albo testingcheats true aby działał.

Nie jestem pracownikiem EA

• Cześć @Lusilsantos 

Myślę, że nie działa dlatego, iż obecnie oprócz bb.showhiddenobjects trzeba jeszcze wpisać kod bb.showliveeditobjects.

I robisz tak:

1. Włączasz konsolę kodów.

2. Wpisujesz kod bb.showhiddenobjects i zatwierdzasz klawiszem Enter.

3. W tym samym pasku konsoli wpisujesz drugi kod: bb.showliveeditobjects - zatwierdzasz i dopiero wtedy zamykasz okno konsoli kodów.

Następnie wchodzisz w tryb kupna obiektów >opcja>obiekty według funkcji i w pasku obok (po lewej stronie) wpisujesz słowo Debug> rozwinie Ci się lista Debugów, wybierasz z niej ten ostatni na dole Debug - wtedy otworzy się lista niewidocznych obiektów.

Milej zabawy w grze! 🙂

PS. @kreatora - kod testingcheats true to kod, który działa wyłącznie w trybie życia - działa na Simie, na skrzynce pocztowej, etc...

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,316 PostsLatest Activity: 50 minutes ago