Forum Discussion

Zosiale2018's avatar
Zosiale2018
Seasoned Newcomer
13 days ago

Brak działek w światach.

Chciałabym zgłosić błąd. Po odpaleniu gry gdy wchodzę na światy z dodatków wiejska sielanka i ranczo to nie mam tam działek ani żadnych klubów. Nie jestem w stanie nigdzie tam wejść. Ten problem wystąpił po aktualizacji gry, wcześniej wszystko działało normalnie.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 days ago

Pełną instrukcję znajdziesz pod niebieskim linkiem w mojej poprzedniej wiadomości. Po utworzeniu nowego konta administratora uruchom ponownie komputer, zaloguj się na nowo utworzony profil, a następnie uruchom EA app i The Sims 4. Daj znać, czy na nowym koncie problem nadal występuje.

• Zosiale2018's avatar
    Zosiale2018
    Seasoned Newcomer
    11 days ago

Niestety nie wiem jak to zrobić. Czy mogłabyś mi jakoś w skrócie opisać jak to zrobić lub podać inny sposób. 

• Zosiale2018's avatar
    Zosiale2018
    Seasoned Newcomer
    12 days ago

Hej

Tak jak napisałaś spróbowałam naprawić grę i zresetować folder gry, lecz to nie podziałało. Przed aktualizacją miałam dwa światy takie same światy jeden z działkami drugi bez. Po został mi tylko jeden ten bez działek a reset folderu czy też naprawa przez aplikacje EA tego nie zmieniło.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    13 days ago

Hej Zosiale2018​ 

Dzięki za screen – widać dokładnie, o co chodzi. 

To, że w światach nie ma działek ani ikon parceli, wygląda na problem z załadowaniem zawartości świata po aktualizacji. Było już kilka podobnych zgłoszeń – gra „widzi” świat, ale nie wczytuje jego elementów.

Spróbuj proszę:
    - wejdź do EA app i użyj opcji „Napraw grę” jeszcze raz, a po naprawie uruchom grę bez modów (nawet jeśli ich nie używasz, ważne żeby było „czysto”)
    - zresetuj folder gry – zmień nazwę folderu Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 na np. „The Sims 4_kopia” i pozwól grze stworzyć nowy
    - sprawdź, czy w nowym „czystym” folderze światy działają poprawnie (to kluczowy test)
    jeśli tak – możesz później przenieść saves z powrotem, ale ostrożnie, żeby nie przywrócić problemu

Jeśli na czysto wszystko wróci do normy, to znaczy, że coś w starych plikach blokowało wczytanie działek.

Daj znać, czy po tym kroku działki wróciły.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 15 minutes ago
7,831 Posts