Forum Discussion

oliwia90520's avatar
4 years ago
Solved

Brak galeri w the sims 4

Mam taki problem że nigdy,  w ogóle nie pojawia mi się galeria w sims 4 i brak ustawień żeby ją włączyć, próbowałam już wyrzucić folder i nic to nie dało. 16lat raczej mam tam zaznaczone. Wie ktoś jak mogę to naprawić?

• Zrobiłam tak usunęłam i pobrałam od nowa wydaje mi się że raczej dobrze to zrobiłam ale galerii nadal nie mam no trudno może trzeba trochę poczekać może pojawi się za parę dni ,ale Bardzo Dziękuję Za Pomoc 

7 Replies

• Tak na originie jak zakładałam konto to napewno nie podałam wikeu większego niż 16 i wydaje mi się że mam wersje tradycyjną ponieważ mam folder taki w Electronic Arts. A czy jest możliwość w jakiś sposób zrobić tak żeby była ta galeria, czy trzeba zakładać nowe konto powyżej 16 lat ?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@oliwia90520

Gdybys zakladala nowe "dorosłe" konto z nowym adresem internetowym to musialabys zakupic jeszcze raz grę. A i tak jesli musisz uzywac wersji Tradycyjna - to i tak dalej nie mialabyś Galerii
    Jak sprawdzić czy mozesz uzywac wersji mormalnej z Galerią na twoim
    komputerze:
    Zaloguj sie na swoje konto Origin otworz zakladke po lewej Moja Biblioteka Gier i zobaczysz okladke The Sims 4
    Kliknij na tą okładkę prawym myszy i wybierz opcje "Właściwości"
    Po wejsciu w ta opcje poszukaj i wejdź w zakładke "Zaawansowane opcje uruchamiania" - jesli znajdziesz tam opcje wybpru miedzy dwiema mozliwościami - 32 bity i 64 bity to oznacza ze mozesz usywac wersji normalnej - wprawdzie nie da ci to dostepu do Galerii jesli mie masz konta osoby doroslej ale za to dostaniesz wszystkie prezenty z aktualizacji ktorych uzytkownik wersji Tradycyjnej dostac nie może.

Jesli wiec bedzie tam taka mozliwosc to daj znac a ja ci napisze co zrobic by twoja gra zmienila sie z wersji Tradycyjnej na normalna.
    Jesli takiej mozliwosci tam nie bedzie to znaczy ze dopóki nie wymienisz komputea na mocniejszy z lepsza karta graficzną jestes skazana na wesję Tradycyjną.

• Jest taka możliwość zmieniłam na 64.Czyli dopiero jak na Originie przekroczę 18 lat to będzie galeria? ☹️

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@oliwia90520

Wystarczy 16 lat. - jest opcja ze po usunieciu wersji Tradycyjnej gry Origin uzna ci wiek za wystarczajacy i uzyskasz za jednym zamachem dostep do Galerii
    Teraz znajdz folder gry TS4 w Dokumenty > Electronic Arts i przenies go na pulpit
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Teraz odinstaluj wersje tradycyjna gry - samo przełaczenie nie wystarczy.
    Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja "Odinstaluj "
    Natepnie wejdz na Origin i pobierz wersje normalną gry z biblioteki Origin i  zainstaluj
    - bedzie miala na okladce gry opcje Pobierz
    (Wyobrazam sobie ile aktualizcji od razu poleci 🙂 )
    Teraz uruchom gre i zacznijj nową gre byle jakim simem
    Wyjdz z gry - usun z nowego folderu gry nastepujace nowe foldery Saves i Tray
    Skopiuj stary older Saves z pulpitu i wklej go do nowego folderu gry
    Zrob to samo z folderem Tray i jesli w starym folderze na pulpicie jest taki plik TrayDeleteItems tez go przeklej do nowego folderu gry
    Potem wywal do kosza z stary folder gry z pulpitu i ciesz sie przezentami z aktualizacji i byc moze dostepna Galeria 🙂

• Zrobiłam tak usunęłam i pobrałam od nowa wydaje mi się że raczej dobrze to zrobiłam ale galerii nadal nie mam no trudno może trzeba trochę poczekać może pojawi się za parę dni ,ale Bardzo Dziękuję Za Pomoc 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 4 hours ago