Forum Discussion
Mam jeszcze pytanie, czy jest taka opcja, że problem mogła wywołać jakaś aktualizacja w simsach?
Aktualizacja nie moze być powodem
Obawiam się ze problemem jest związany nie z grą ale z kartą graficzną która się zawiesza po wejściu do gry.
Brak aktualnych sterowników? - Za słaba lub uszkodzona karta? Karta się przegrzewa - bardzo prawdopopdobne? Dwie karty graficzne w laptopie i grę obsługuje słabsza?
Zrób DxDiag twojego komputera i załącz go tutaj do postu
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/m-p/5923956/highlight/true#M307
W wypadku 2 kart graficznych w laptopie albo uszkodzonej karty Nvidia dź do folderu The Sims 4 w Dokumentach (ten komputer - Dysk C - Uzytkownicy > Uzytkownik > Dokumenty > Elactronic Arts > folder The Sims 4 > plik Config. W pliku tekstowym Config odszukaj nazwę karty graficznej która obsługuje grę.
Uwaga
W przypadku jednej ale uszkodzonej karty moze być tylko sterownik Microsoftu
- 2 years ago
Sterowniki są zaktualizowane, temperaturę raczej mam w normie (wentylatory działają prawidłowo), temperatura procesora oscyluje wokol 70-75 stopni. Aczkolwiek mój komputer obsługują dwie karty graficzne i faktycznie może w tym jest problem, zerknęłam na plik config, ale obsługiwana jest dedykowana karta nvidia geforce gtx. Zrobiłam też DxDiag komputera i przesyłam go niżej:
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @MariannaB1
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag.
Z tego co widzę to dla Twojej zintegrowanej karty graficznej Intel dostępny jest nowszy sterownik, niż ten aktualnie zainstalowany na komputerze.
Nowy sterownik możesz pobrać stąd.
- 2 years ago
Pobrałam nowy sterownik, ale nie rozwiązało to problemu. Wcześniej sprawdzałam i gra the sims 4 i tak używa tej drugiej karty graficznej.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 12 hours ago
- 2 days ago
- 2 days ago
- 3 days ago