Forum Discussion
Aktualizacja nie moze być powodem
Obawiam się ze problemem jest związany nie z grą ale z kartą graficzną która się zawiesza po wejściu do gry.
Brak aktualnych sterowników? - Za słaba lub uszkodzona karta? Karta się przegrzewa - bardzo prawdopopdobne? Dwie karty graficzne w laptopie i grę obsługuje słabsza?
Zrób DxDiag twojego komputera i załącz go tutaj do postu
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/m-p/5923956/highlight/true#M307
W wypadku 2 kart graficznych w laptopie albo uszkodzonej karty Nvidia dź do folderu The Sims 4 w Dokumentach (ten komputer - Dysk C - Uzytkownicy > Uzytkownik > Dokumenty > Elactronic Arts > folder The Sims 4 > plik Config. W pliku tekstowym Config odszukaj nazwę karty graficznej która obsługuje grę.
Uwaga
W przypadku jednej ale uszkodzonej karty moze być tylko sterownik Microsoftu
Sterowniki są zaktualizowane, temperaturę raczej mam w normie (wentylatory działają prawidłowo), temperatura procesora oscyluje wokol 70-75 stopni. Aczkolwiek mój komputer obsługują dwie karty graficzne i faktycznie może w tym jest problem, zerknęłam na plik config, ale obsługiwana jest dedykowana karta nvidia geforce gtx. Zrobiłam też DxDiag komputera i przesyłam go niżej:
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @MariannaB1
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag.
Z tego co widzę to dla Twojej zintegrowanej karty graficznej Intel dostępny jest nowszy sterownik, niż ten aktualnie zainstalowany na komputerze.
Nowy sterownik możesz pobrać stąd.
- 2 years ago
Pobrałam nowy sterownik, ale nie rozwiązało to problemu. Wcześniej sprawdzałam i gra the sims 4 i tak używa tej drugiej karty graficznej.
- 2 years ago
Czy jest jakieś rozwiązanie problemu?
- 2 years ago
Dzisiaj postanowiłam przysiąść do problemu i popróbować w jakich okolicznościach gra się zawiesza. Testowałam czy zmiana zachodzi nawet po pozostawieniu gry bez klikania czegokolwiek. Wykazało to, że działa okej. Przetestowałam czy problem pojawia się po poruszeniu kamerą (korzystałam tylko z klawiszy na wszelki wypadek). Okazało się, że działała bezproblemowo w trybie życia. Wysunęłam kolejną hipotezę, że problem powoduje jakiekolwiek kliknięcie myszką. Po wielu próbach doszłam do dziwnej konkluzji, że problem stanowi wciskanie kółka w myszce. Korzystałam z kamery The Sims 3 i siłą rzeczy wciskałam to, aby obracać kamerą. Zmieniłam tryb na Sims 4 i ku zaskoczeniu, wszystko jest okej.
Potem okazało się, że wciśnięcie kółka poza grą również powoduje zawieszanie się laptopa (nie możesz przenosić się na inne karty, trzeba włączyć i wyłączyć)
Aktualnie próbuję dojść do tego dlaczego tak się dzieje i czy została włączona nieporządana jej funkcja
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 days ago
- 3 days ago