Forum Discussion

KajMal1's avatar
KajMal1
Seasoned Newcomer
31 days ago

Błąd inicjacji uruchomienia albo Pamięć nie może być written

Mam wrażenie że próbowałam już wszystkiego a ciagle nie działa. Na początku gra działała ale zacinała się tak po 15 minutach, zawieszała całego laptopa i jednym rozwiązaniem było wyłączenie go i włączenie ponownie po czym pojawiał się ten sam błąd w kółko. Stwierdziłam że może to wina modów więc wyjęłam wszystkie i naprawiłam grę. Nic to nie dało a właściwie dało ale w drugą stronę niż bym chciała gdyż po tej naprawie i pozbyciu się modów gra owszem włączała się ale pojawiał się biały ekran i zaraz potym wywalało mnie do pulpitu z błędem “135dec40:598068e4:00000078:37b26003”. Wywaliłam wszystkie foldery- nadal nic. W ostateczności spróbowałam i odinstalowalam całe simsy dodatki wszytko i zainstalowałam na nowo i dalej nic. Próbowałam również zainstalować simsy przez Steama i sytuacja podobna jak przy uruchomieniu gry przez EA biały ekran chwilę później błąd ale tym razem o treści że pamięć nie może być written. Wyczytałam gdzieś na forum że może odpalenie gry w okienkowym trybie pomoże ale również nie pomogło. Ktoś wie co mogę jeszcze zrobić? 

W załącznikach zdjęcie błędów 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Hej KajMal1​ 

Dzięki za Twój post oraz podanie nam listy kroków, które masz już za sobą.

W tej sytuacji sprawdź czy Twój antywirus oraz Windows Defender nie blokują plików gry. Dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

W przypadku dalszych problemów utwórz na komputerze nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę. 

• KajMal1's avatar
    KajMal1
    Seasoned Newcomer
    29 days ago

Hejka, sprawdziłam wszystko. Windows Defender nie blokuje plików, dodałam wyznaczone pliki do wyjątków stworzyłam nawet nowe konto i dalej ten sam problem :( 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    28 days ago

Hej KajMal1​ 

Zastosuj następujące wskazówki:

1. Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA:
    https://help.ea.com/pl/articles/technical-issues/clear-cache/

2. Sprawdź aktualizacje systemu Windows i sterowników karty graficznej:
    Upewnij się, że Twój system operacyjny i sterowniki karty graficznej są aktualne, aby uniknąć problemów z kompatybilnością. 

3. Zamknij zbędne programy w tle:
    Niektóre programy działające w tle mogą zakłócać działanie The Sims 4. Zamknij te, które nie są niezbędne podczas grania. 

4. Napraw grę w aplikacji EA .

5. Uruchom grę jako administrator:
    Czasami uruchomienie gry z uprawnieniami administratora może rozwiązać problem z dostępem do plików.

6. Wyłącz nakładki:
    Nakładki z gier, takie jak te od Steam czy EA, mogą powodować konflikty. Spróbuj je wyłączyć, aby sprawdzić, czy to rozwiąże problem.

WAŻNE!:
    Sprawdź modyfikacje:

1. Wyjmij z gry folder Mods (i nie wkładaj go z powrotem do gry!).

2. Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

3. Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także je usuń, gdyż one również powodują błędy gry.

4. Napraw grę w aplikacji EA.

5. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik: 
    Poradnik : Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami. | EA Forums - 11091536

• KajMal1's avatar
    KajMal1
    Seasoned Newcomer
    21 days ago

Dalej nic, wyczyściłam pamięć podręczną, zaktualizowałam sterowniki, żadne programy oprócz EA i steam nie są otwarte w tle, włączałam grę jako administrator, wyłączyłam nakładki, próbowałam na innym koncie windows, naprawiałam grę,  nie jest to też problem modów bo wszystkie  są wyjęte do osobnego folderu na pulpicie

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

KajMal1​ jeśli sytuacja jest aktualna, sprawdź czy w systemie Windows masz zainstalowane aktualizacje KB5064075 i KB5064071. Możesz to sprawdzić w historii aktualizacji systemu. Wielu graczy rozwiązało podobny błąd po ich usunięciu. Są to aktualizacje w wersji beta. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,370 PostsLatest Activity: 10 hours ago