Forum Discussion

SzymekSzymi's avatar
SzymekSzymi
Rising Novice
6 days ago

Brak policjanta

Po aktualizacji 25.02.2025 r. kiedy przychodzi włamywacz i wzywana jest policja, nie przyjeżdża policjant. Próbowałem wszystkiego: alarmu, telefonu, interakcji wezwania policji przez włamywacza. Zarówno na starszych zaposach jak i zupełnie nowej grze. Mody wyłączone, usunąłem katalog mods, naprawiłem grę, aby gra wygenerowała nowy katalog - nic nie pomogło. Nawet jak nie ma włamywacza i próbuję wezwać policję, ta się nie zjawia, jak w przypadku strażaków, którzy przyjeżdżają i dają mandat 500 simoleonów.

4 Replies

• SzymekSzymi's avatar
    SzymekSzymi
    Rising Novice
    4 days ago

Niestety nie pojawiła się. Oglądałem na YT twórce AKWAMARYNA i ona też podczas nagrywania odcinka nie mogła sprawić, żeby policjant się zjawił.

• SzymekSzymi's avatar
    SzymekSzymi
    Rising Novice
    4 days ago

Poraz kolejny to zrobiłem i nadal policja nie przyjeżdża. Wszystkie krogi, z katalogiem, usuwaniem plików, naprawą przez EA. Zadzwonił do mnie kolega z pytaniem czy w szpitalu dla zwierząt mam weterynarza, bo on nie ma i sprawdziłem. Też nie mam. Nikogo w szpitalu w Brindelton Bay nie ma. Żywego sima. A po naprawie rozpocząłem nową zupełnię grę i nadal te same problemy, o których pisałem na forum.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 days ago

U mnie policja przybyła na wezwanie...a więc sprawdź czy po zastosowaniu porad od danuta720 u ciebie też pojawi się odsiecz.

• @SzymekSzymi

Nie wystarczy wyłączyć modów w grze, gdyż gra nadal je pamięta, a w związku z tym, pamięta wszystkie błędy.  Myślę też, że nadal masz w grze zepsute mody.

W takiej sytuacji najlepiej wyjmij z gry cały folder Mods (i na razie nie wkładaj go do gry!) i wyjmij z nie plik o nazwie localthumbcache. package

Następnie:

Z folderu The Sims 4 usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

Jeżeli masz w nim pliki o nazwie:
    - lastException .txt,
    - LastUIException.txt
    - LastCrash.txt
    to także usuń je natychmiast, gdyż one również powodują błędy gry.

i napraw grę w aplikacji EA.

Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj resztę zawartych w nim wskazówek. 

Jak pozbyć się z gry zepsutych modów: 

https://forums.ea.com/discussions/the-sims-4-technical-issues-pl/poradnik--jak-si%C4%99-pozby%C4%87-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-w-grze-i-problem%C3%B3w-z-modami-/11091536#M1863

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 4 hours ago