Forum Discussion

jamajka420997's avatar
jamajka420997
Rising Newcomer
1 year ago
Solved

Hejka!

Mam mały problem kiedy próbuję wprowadzić rodzinę na parcelę, nie mam dostępnej opcji "wyposażone" mimo że dana parcela jest wyposażona i fundusze wystarczające lub kod FreeRealEstate. Miał ktoś tak? Albo wie jak to zmienić? 2 dni meblowałam mieszkanie a teraz nie mogę tam wprowadzić rodziny. 😅

(CM: Thread moved from EN TS4 to PL TS4. Please post in the language of the board.)

• Hej jamajka420997 

Czasem zdarza się, że rodzina ma wystarczające fundusze na zakup działki, jeżeli jednak ich ilość jest porównywalna z jej zakupem to może wystąpić właśnie taki błąd. 

Zazwyczaj dzieje się tak, gdy chcesz przenieść rodzinę z jednej działki na drugą, gdyż gra traktuje część funduszy rodzinnych jako kwotę zablokowaną na aktualnej działce. Najlepiej wtedy wyeksmitować rodzinę  (wszystkie fundusze za zakup tej działki do niej wrócą), a następnie wybierając tę rodzinę bezpośrednio ze skrzyni rodzin, dokonać zakupu mieszkania.

1. Gdy nadal pojawi się błąd, wtedy spróbuj umieścić rodzinę na jakiejś pustej działce i za pomocą kodu motherlode dodaj jej trochę więcej pieniędzy.

3 Replies

• Hej jamajka420997 

Czasem zdarza się, że rodzina ma wystarczające fundusze na zakup działki, jeżeli jednak ich ilość jest porównywalna z jej zakupem to może wystąpić właśnie taki błąd. 

Zazwyczaj dzieje się tak, gdy chcesz przenieść rodzinę z jednej działki na drugą, gdyż gra traktuje część funduszy rodzinnych jako kwotę zablokowaną na aktualnej działce. Najlepiej wtedy wyeksmitować rodzinę  (wszystkie fundusze za zakup tej działki do niej wrócą), a następnie wybierając tę rodzinę bezpośrednio ze skrzyni rodzin, dokonać zakupu mieszkania.

1. Gdy nadal pojawi się błąd, wtedy spróbuj umieścić rodzinę na jakiejś pustej działce i za pomocą kodu motherlode dodaj jej trochę więcej pieniędzy.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Nie dostaliśmy jeszcze odpowiedzi od Ciebie jamajka420997 . Oznaczyłam jednak porady danuta720 jako rozwiązanie - mogą się przydać innym. Jeśli masz więcej pytań albo potrzebujesz pomocy, daj znać! 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 20 hours ago
7,703 Posts