Forum Discussion

jamajka420997's avatar
jamajka420997
Rising Newcomer
10 months ago
Solved

Hejka!

Mam mały problem kiedy próbuję wprowadzić rodzinę na parcelę, nie mam dostępnej opcji "wyposażone" mimo że dana parcela jest wyposażona i fundusze wystarczające lub kod FreeRealEstate. Miał ktoś tak? Albo wie jak to zmienić? 2 dni meblowałam mieszkanie a teraz nie mogę tam wprowadzić rodziny. 😅

(CM: Thread moved from EN TS4 to PL TS4. Please post in the language of the board.)

• Hej jamajka420997 

Czasem zdarza się, że rodzina ma wystarczające fundusze na zakup działki, jeżeli jednak ich ilość jest porównywalna z jej zakupem to może wystąpić właśnie taki błąd. 

Zazwyczaj dzieje się tak, gdy chcesz przenieść rodzinę z jednej działki na drugą, gdyż gra traktuje część funduszy rodzinnych jako kwotę zablokowaną na aktualnej działce. Najlepiej wtedy wyeksmitować rodzinę  (wszystkie fundusze za zakup tej działki do niej wrócą), a następnie wybierając tę rodzinę bezpośrednio ze skrzyni rodzin, dokonać zakupu mieszkania.

1. Gdy nadal pojawi się błąd, wtedy spróbuj umieścić rodzinę na jakiejś pustej działce i za pomocą kodu motherlode dodaj jej trochę więcej pieniędzy.

3 Replies

• Hej jamajka420997 

Czasem zdarza się, że rodzina ma wystarczające fundusze na zakup działki, jeżeli jednak ich ilość jest porównywalna z jej zakupem to może wystąpić właśnie taki błąd. 

Zazwyczaj dzieje się tak, gdy chcesz przenieść rodzinę z jednej działki na drugą, gdyż gra traktuje część funduszy rodzinnych jako kwotę zablokowaną na aktualnej działce. Najlepiej wtedy wyeksmitować rodzinę  (wszystkie fundusze za zakup tej działki do niej wrócą), a następnie wybierając tę rodzinę bezpośrednio ze skrzyni rodzin, dokonać zakupu mieszkania.

1. Gdy nadal pojawi się błąd, wtedy spróbuj umieścić rodzinę na jakiejś pustej działce i za pomocą kodu motherlode dodaj jej trochę więcej pieniędzy.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 months ago

Nie dostaliśmy jeszcze odpowiedzi od Ciebie jamajka420997 . Oznaczyłam jednak porady danuta720 jako rozwiązanie - mogą się przydać innym. Jeśli masz więcej pytań albo potrzebujesz pomocy, daj znać! 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,545 Posts