Forum Discussion

gk872zq835x1's avatar
2 years ago
Solved

Brak starych zapisów gry po przeniesieniu się na nowy laptop

Hej, sprawa wygląda tak, że zainstalowałam EA app i kolejno Simsy na nowym laptopie. Wchodzę w grę i wszystkie moje zapisane rodziny, parcele itd zniknęły. Nie ma opcji "Wczytaj grę", nawet w galerii nie ma twórców, których obserwowałam. Jest tak, jakbym pierwszy raz odpaliła Simsy i była kompletnym nowicjuszem. Czy ten zapis gdzieś zniknął i przepadł? Czy może komputer przeniósł go w inne miejsce? Bardzo zależy mi na tym wszystkim, bo jest to kilka lat mojej gry i twórczości

• @livi-sims hej, problem jest już rozwiązany, przeniosłam foldery saves i tray ze starego laptopa na nowy za pomocą pendrive'a i dałam w miejsce pustych folderów o tych samych nazwach. Wszystko odzyskane

6 Replies

• livi-sims's avatar
    livi-sims
    Seasoned Adventurer
    2 years ago
    @gk872zq835x1 Simsy nie mają zapisu w chmurze, więc jeśli nie przeniosłaś folderu The Sims 4 z Dokumentów to niestety przepadło, chyba że na starym laptopie miałaś opcję synchronizacji to tam szukaj.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @gk872zq835x1 

Zgodnie z tym co pisze @livi-sims The Sims nie posiada opcji zapisu postępów w chmurze.

Jeśli wciąż posiadasz dostęp do poprzedniego komputera, możesz przenieść swoje zapisy na nowy laptop. Zapisy gry znajdziesz w folderze Dokumenty > Electronic Arts > Sims 4 > Saves.

Po zmianie sprzętu upewnij się także czy logujesz się tymi samymi danymi (email lub EA ID) jak na poprzednim komputerze.

• @livi-sims hej, problem jest już rozwiązany, przeniosłam foldery saves i tray ze starego laptopa na nowy za pomocą pendrive'a i dałam w miejsce pustych folderów o tych samych nazwach. Wszystko odzyskane

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @gk872zq835x1 

Dzięki za informację i podzielenie się z nami rozwiązaniem 🙂 

Oznaczę Twój post jako rozwiązanie. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 2 hours ago