Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Brak usługi ogrodnika

Witam, mam problem z wynajęciem ogrodnika dla swojej rodziny. Posiadam kilka zasianych warzyw i owoców, również kwiaty lecz nie mogę wybrać usługi ogrodnika. Pozycja ta jest nie podświetlona bez możliwości kliknięcia. Czy to jakiś błąd w grze? Albo powód to brak dodatku Cztery pory roku? Dodam, że nie posiadam żadnych modów oraz gra zawiera najnowsze aktualizacje wraz z dodatkami: Psy i koty, Spotkajmy się, Witaj w pracy oraz Mój pierwszy zwierzak. Poniżej dołączam screen. Proszę o odpowiedz.

• Witaj @Szefowo96

The Sims 4 ogrodnicy dbają o rośliny na parcelach publicznych, a także na parcelach domowych, gdy Sim wynajmie odpowiednią usługę. Ogrodnika można wynająć na jeden raz lub z terminarzem wizyt - pod warunkiem, że ma się ogród. Usługa ta kosztuje 50§ za wizytę plus 30§ za godzinę. Ogrodnik podlewa i ewoluuje rośliny, wyrywa chwasty, a także stosuje środek owadobójczy, gdy jest taka potrzeba. Dodatek Cztery pory roku odblokowuje karierę Ogrodnika i nie potrzebujesz go do wynajęcia samej usługi. Niektóre gatunki kwiatów są aktywne tylko w określonych porach roku więc może tu jest problem czemu nie masz tej opcji  ☹️

Pozdrawiam.

3 Replies

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Witaj @Szefowo96

The Sims 4 ogrodnicy dbają o rośliny na parcelach publicznych, a także na parcelach domowych, gdy Sim wynajmie odpowiednią usługę. Ogrodnika można wynająć na jeden raz lub z terminarzem wizyt - pod warunkiem, że ma się ogród. Usługa ta kosztuje 50§ za wizytę plus 30§ za godzinę. Ogrodnik podlewa i ewoluuje rośliny, wyrywa chwasty, a także stosuje środek owadobójczy, gdy jest taka potrzeba. Dodatek Cztery pory roku odblokowuje karierę Ogrodnika i nie potrzebujesz go do wynajęcia samej usługi. Niektóre gatunki kwiatów są aktywne tylko w określonych porach roku więc może tu jest problem czemu nie masz tej opcji  ☹️

Pozdrawiam.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Dziękuję za odpowiedz. W końcu usługa ogrodnika stała się aktywna więc moje rośliny musiały rozkwitnąć aby go wezwać. Temat rozwiązany 🙂

• EA_Coral's avatar
    EA_Coral
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

Hej 🙂

Super, bardzo się cieszę, że możesz teraz dbać o swój ogród. W wolnej chwili wrzuć jakąś fotkę jak  wszystko kwitnie 🙂

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 14 hours ago