Forum Discussion

raskolia's avatar
3 years ago

Brak zakupionych pakietów

Pobrałam parę pakietów i dodatków. Są w dobrym folderze (tym z grą), bo już to sprawdzałam. Mimo to w aplikacji EA pokazuje, że ich nie mam (mogę je kupić). Gdy wejdę do gry na stronie głównej, w zakładce "moje pakiety" pokazane jest, że pakiety posiadam. Mimo to nie mam ich w grze, mam tylko grę podstawową i mody. Co robić?

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @raskolia

1. Jeśli zostalo ci na komputerze Demo Simsów odinstaluj je natychmiast!
    2.Wyczyść cache EA
    Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache
    Następnie zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie) i zaloguj się ponownie do aplikacji EA
    3. Kliknij po lewej Biblioteka, a po prawej klknij na okładkę TS4. Wybierz "Zarządzaj", dalej "Zarządzaj dodatkami" i na liście ktora się otworzy odszukaj dodatki i sprawdź czy są tam te których ci brakuje, a jeśli tam takie są sprawdź czy mają status "zainstalowane".
    W zależności od tego jakie status mają te dodatki (jesli w ogóle tam te dodatki) inaczej się naprawia ten błąd.
    4. Na start napraw grę
    Biblioteka EA - okladka TS4 > Zarządzaj > Napraw

Jesli nie pomoże daj znać czy masz te dodatki w Bibliotece EA na swoim koncie i jaki mają status.
  • wciąż bez zmian, na liście w aplikacji EA pokazuje że ich nie mam

dodatkowo, 1 dodatek i 2 zestawy były dodane na starym koncie origin, do którego od dawna nie mam dostępu. teraz jak wpisuję kod to pokazuje mi, że został wykorzystany. wszystkie dodatki, i stare i nowe, w grze pokazują mi się jako posiadane, mimo że nie mam ich podczas rozgrywki. nie rozumiem dlaczego gra na ekranie głównym mówi, że je posiadam, a gdy gram to że ich nie mam? 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@raskolia

Jesli w Bibliotece EA ich nie ma to nie będzie ich w grze. 

Takie zjawisko na przykład mogło wystapić jeśli pobralaś sobie dodatkowo drugą, darmową wersję TS4 ( bo bylo za darmo?) co utworzylo nowe konto

Sprobuj wyczyścić jeszcze raz ponownie cache EA i wyloguj się z konta, zrestartuj komputer i zaloguj się używając ID (nicku) jakiego używałaś na Origin albo używając adresu mailowego jeśli logując się do EA app uzywałaś dotąd nicku.
    Jesli nic się nie zmieni nie pozostaje ci nic innego jak skontaktować się z polskim doradcą EA i poprosić aby sprawdzono twoje konto.
    https://help.ea.com/pl/contact-us/
    https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-poprzez-strone-EA-Help/m-p/5877452#U5877452

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 20 hours ago