2 years ago
Brak zapisu gry
Hejka,miałam zapisana rodzine w the sims4,ale zawsze zapisywałam rozgrywkę jako 'zapisz i wyjdź' , nigdy ' zapisz jako'. dzis podczas rozgrywki zapisałam i weszłam w opcje zarządzania światami i wesz...
Hej @erykmalina
Jak rozumiem masz już za sobą kroki opisane w naszym artykule Jak przywrócić wcześniej zapisaną grę w The Sims 4.
Instrukcja ta powinna dać Ci mozliwość przywrócenia tego samego pliku jak instrukcja manualna, ale warto spróbować, bo wiem jak bardzo można się przyzwyczaić i pokochać swoją rodzinkę z The Sims.
Przed próbą przywrócenia "manualnie" zapisu gry zalecam stworzenie kopii folderu The Sims 4 w Dokumentach i przeniesienie go w np. na Pulpit.
W folderze Documents > Electronic Arts> The Sims 4> saves znajdziesz zapis główny oraz jego wersję zapasową.
Dla przykładu pliki o nazwie Slot_00000003.save oraz Slot_00000004.save to zapisy główne moich 2 rodzin. Natomiast pliki z napisem Slot_00000003.save.ver1 to kopie zapasowe głównego save'u (widać też datę i godzinę ich zapisania). Jeśli chcesz żeby np. Slot_00000003.save.ver3 z godziny 14:05 był zapisem głównym wykonaj poniższe kroki:
1. Zamknij grę.
2. Zmień nazwę głównego zapisu gry; kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "Zmień nazwę" np. Slot_00000003.save na Slot_00000003.save.kopia
3. Zmień nazwę Slot_00000003.save.ver3 na Slot_00000003.save (usuń ".ver3").
4. Uruchom grę i sprawdź czy odzyskałaś swój wcześniejszy zapis.
Trzymam kciuki!
Hejka! Dziękuję za odpowiedz. Problem właśnie jest taki, że w plikach w ogóle nie wyświetlają mi się zapisy gry z ostatniego tygodnia, kiedy grałam właśnie tą rodziną, nie mam pojęcia dlaczego ☹️