Forum Discussion

nemirrna's avatar
2 years ago
Solved

Brakująca zawartość - aplikacja EA nie widzi dodatku

Witajcie wszyscy. Opiszę sprawę najdokładniej jak się da: posiadam system Windows 11 Home i mam problem z zakupionym przeze mnie dodatkiem Psy i koty. Zakupiłam klucz aktywacyjny i aktywowałam go w aplikacji EA. Klucz został zaakceptowany. Po potwierdzeniu wyświetlił mi się komunikat, którego nie zdążyłam przeczytać - coś o tym, że dodatek został zakupiony i będę go mogła pobrać później, ale ten komunikat szybko zniknął. W bibliotece dodatek widnieje jako do kupienia, pobieranie nie rozpoczęło się, nigdzie nie ma również znaczka do pobrania go, nie ma go na liście moich dodatków, zostałam więc z dodatkiem, którego nie mogę pobrać. Gdy uruchamiam grę dodatek widnieje jako "już posiadany", ale w grze nie ma żadnych jego elementów. Kontaktowałam się z EA i wykonałam ich wszystkie polecenia - czyszczenie pamięci podręcznej aplikacji, uruchamiałam EA Desktop jako administrator, uruchamiałam grę w trybie zgodności i wykonałam czysty rozruch komputera. Instalowałam też od nowa aplikację EA. Absolutnie nic z tych rzeczy nie pomogło. Klucz aktywacyjny zakupiony był niestety z legalnego choć nieautoryzowanego źródła, ALE pomoc EA potwierdziła, że "u nich wszystko wygląda w porządku" (więc nie był to klucz uszkodzony czy pozyskany nielegalnie w związku z czym mógłby zostać odrzucony). Wraz z przyjaciółką, która ma system Mac robiłyśmy test i zalogowała się na moje konto na swoim komputerze - na Mac wciąż używa się aplikacji Origin i co ciekawe, tam wszystko było w porządku i gra pobrała się. Próbował także mój znajomy z systemem Windows i na aplikacji EA u niego również nie działa. Wygląda na to, że problem dotyczy konkretnie aplikacji EA, skoro na Origin na Mac problemu nie ma? Czy mogę cokolwiek jeszcze zrobić czy muszę pogodzić się z tym że nic z tego nie będzie i straciłam pieniadze?

Jeszcze jedno pytanie - czy jeśli teraz kupię ten dodatek jeszcze raz, choćby ze sklepu EA i będę próbowała go zainstalować to czy nie będzie problemu z instalacją, skoro aplikacja EA nie widzi dodatku, gra pokazuje że jest on posiadany choć w samej rozgrywce nie ma po nim śladu? Nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu przy kupowaniu klucza z jakiegokolwiek źródła.

Z góry dziękuję za wskazówki, próbuję już wszystkiego, a pomoc EA nie odpisuje...

• Hej @nemirrna 

Zacznę od końca...nie ma potrzeby kupowania po raz drugi tego samego dodatku, choć na przyszłość doradzam zakup gier/dlc u naszych autoryzowanych sprzedawców.

Masz już za sobą kilka kroków...dorzucę Ci jeszcze kilka i nawet powtórzymy niektóre - po prostu trzymaj się kolejności wykonywania wszystkich poniższych zaleceń 🙂

• Ręcznie sprawdź aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EA app Updater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 
    • Ponownie uruchom EA app poprzez menu w lewym górnym rogu > Pomoc > Uruchom ponownie aplikację 
    • Ręcznie przeloguj stronę Biblioteki: poprzez menu w lewym górnym rogu > Widok > Przeładuj stronę 
    • Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA (wykonaj kilkukrotnie)
    • Zainstaluj ponownie aplikację EA 
    • Dodaj EA app do listy zaufanych programów w ustawieniach Windows Defender oraz antywirusa

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @nemirrna 

Zacznę od końca...nie ma potrzeby kupowania po raz drugi tego samego dodatku, choć na przyszłość doradzam zakup gier/dlc u naszych autoryzowanych sprzedawców.

Masz już za sobą kilka kroków...dorzucę Ci jeszcze kilka i nawet powtórzymy niektóre - po prostu trzymaj się kolejności wykonywania wszystkich poniższych zaleceń 🙂

• Ręcznie sprawdź aktualizacje aplikacji EA, uruchamiając program EA app Updater: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EAUpdater.exe 
    • Ponownie uruchom EA app poprzez menu w lewym górnym rogu > Pomoc > Uruchom ponownie aplikację 
    • Ręcznie przeloguj stronę Biblioteki: poprzez menu w lewym górnym rogu > Widok > Przeładuj stronę 
    • Wyczyść pamięć podręczną aplikacji EA (wykonaj kilkukrotnie)
    • Zainstaluj ponownie aplikację EA 
    • Dodaj EA app do listy zaufanych programów w ustawieniach Windows Defender oraz antywirusa

Daj znać jak poszło. Pozdrawiam,

_Kalina

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,007 PostsLatest Activity: 23 hours ago