Forum Discussion

rvdolfsson's avatar
rvdolfsson
Seasoned Novice
16 hours ago

CAS/Biblioteka: komunikat uległ uszkodzeniu, czy chcesz go usunąć?

uruchomiłem grę po ostatnich aktualizacjach i przechodząc do mojej biblioteki mam dziwny problem z rodzinami, które tam się znajdują - niektóre z nich są z niewiadomych pojawiają wiele razy, ale po wybraniu którejkolwiek z nich wyskakuje powiadomienie: "komunikat uległ uszkodzeniu, czy chcesz go usunąć?".
wszystkie "sklonowane" rodziny wyglądają na pierwszy rzut oka normalnie, ale zanim wyskoczy ten komunikat, to pokazuje sie jedynie glowne zdjecie rodziny a przy kazdym jej członku jest pusty obraz.

początkowo myslałem, że problem dotyczy tylko niektorych rodzin (tych, które w lutym zostały zrobione ale jeszcze ni zostały użyte), ale na screenie w tle jest rodzina "sklonowana" 6 razy zaraz po zapisaniu jej w CAS. takiej "sklonowanej" rodziny nie mogę tez wysłać do galerii online przez co cala praca idzie na marne

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 hour ago

Hej rvdolfsson​ 

Z tego co opisujesz, wygląda to na uszkodzenie zapisów w Bibliotece – szczególnie po aktualizacji. Te „duplikaty” i brak podglądu Simów to typowy objaw, że pliki tray (czyli zapisane rodziny) się rozjechały. Najczęściej są tu dwie przyczyny. Albo cache gry się posypał po patchu, albo same pliki Biblioteki zostały uszkodzone i gra próbuje je odczytać kilka razy.

• Na start usuń plik localthumbcache.package z Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 i uruchom grę ponownie – to często naprawia takie dziwne zachowania w CAS i Bibliotece.
    • Potem wejdź do folderu Tray (Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 > Tray) i sprawdź, czy problem nadal występuje – jeśli tak, spróbuj tymczasowo przenieść cały folder Tray na pulpit i uruchomić grę. To pozwoli sprawdzić, czy problem jest w tych plikach.
    • Na koniec możesz jeszcze zrobić „Napraw grę” w EA app.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,675 Posts