Forum Discussion

adi02007's avatar
7 years ago
Solved

Coś stało się z simsami

Kiedy wchodze do rodziny i klikam na jedzenie jest ok ale po około 10 minutach jak klikam na jedzenie daje "zjedz to " to simy mi się resetuja bo rozchylają im się ręce. Instalowałem moda, który sie nazywa MTS_simmythesim_1655008_SimmyTheSim-SimulationLagFixv1.1.zip i na początku było ok ale później się coś zepsuło i to się działo, usunąłem go i to samo więc pobralem rodzine do galerii i stworzylem nowa rodzine i tam wrzyciłem i to samo. Próbowałem naprawiać simsy w origin i nic proszę o pomoc :(. PS. domek pobrałem z galerii. Próbowałem też resetować simów ale nic i lodówkę, a nie chcę stracić pieniędzy ☹️.

• @adi02007

Dziękuję za raport, sprawdzimy go.

Pisaliśmy w tym samym czasie, przeczytaj więc to co napisałam powyżej i odpowiedz na zawarte pytania.  🙂

@Edit:

Po zapoznaniu się z raportem ustalono, że twoja karta graficzna jest bardzo słaba. Aktualizacje gry, postęp rozgrywki dodatkowo podkręcają wymagania gry. Gdy dodatkowo do gry włożysz jakiś mod, może ona w ogóle nie ruszyć.

Moja rada, nie dodawaj żadnych modów do gry, poszukaj, czy w laptopie masz jakąś druga kartę graficzną - w nowszych typach często są dwie karty, ta lepsza jest z reguły nieaktywna. Poproś kogoś z domowników, żeby to sprawdził i ewentualnie przełączył laptop na tę  lepszą kartę.

Jeżeli nie ma drugiej karty to niestety czeka cię wydatek - zakup nowej karty lub nowego laptopa.

Zapoznaj się z minimalnymi wymaganiami sprzętowymi dla gry The Sims 4: 

https://help.ea.com/pl-pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements

i

https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims/the-sims-4/pc/system-requirements

Pamiętaj, że obecnie wymagania te znacznie się zwiększyły, ale podane karty graficzne są aktualne.

Pozdrawiam. 🙂

19 Replies

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@adi02007

Dziękuję za raport, sprawdzimy go.

Pisaliśmy w tym samym czasie, przeczytaj więc to co napisałam powyżej i odpowiedz na zawarte pytania.  🙂

@Edit:

Po zapoznaniu się z raportem ustalono, że twoja karta graficzna jest bardzo słaba. Aktualizacje gry, postęp rozgrywki dodatkowo podkręcają wymagania gry. Gdy dodatkowo do gry włożysz jakiś mod, może ona w ogóle nie ruszyć.

Moja rada, nie dodawaj żadnych modów do gry, poszukaj, czy w laptopie masz jakąś druga kartę graficzną - w nowszych typach często są dwie karty, ta lepsza jest z reguły nieaktywna. Poproś kogoś z domowników, żeby to sprawdził i ewentualnie przełączył laptop na tę  lepszą kartę.

Jeżeli nie ma drugiej karty to niestety czeka cię wydatek - zakup nowej karty lub nowego laptopa.

Zapoznaj się z minimalnymi wymaganiami sprzętowymi dla gry The Sims 4: 

https://help.ea.com/pl-pl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements

i

https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims/the-sims-4/pc/system-requirements

Pamiętaj, że obecnie wymagania te znacznie się zwiększyły, ale podane karty graficzne są aktualne.

Pozdrawiam. 🙂

• adi02007's avatar
    adi02007
    7 years ago

Przepraszam myślałem, że nie trzeba się wylogowywać to jeszcze raz usunąć te foldery?

• adi02007's avatar
    adi02007
    7 years ago

Tak mods nie wkładałem tylko włożyłem do kosza i usunąłem ale się nie wylogowałem z origin i chyba to też problem, że większość ustawień np. simowie mam Bardzo dobry a niektóre dobre i średnie. Spróbuję jeszcze raz usunąć te foldery. Powiem, że DZIĘKUJĘ, że się ktoś zaangażował do tej sprawy jest mi bardzo miło 🙂

• adi02007's avatar
    adi02007
    7 years ago

Zobaczę czy ten pierwszy sposób z usunięciem zadziała po wylogowaniu (wylogowałem się przed usunięciem i po zalogowałem się)

@edit

Po tej czynności jak nie zadziała to zobaczę ten sposób z stara gra PS gra mi się uruchamia tylko jak daję zjedz to lub weź porcję to się  resetująą ( dla przypomnienia)

• ale zauważyłe, że: moi simowie poszli na inna parcele i wrócili do domu i wszystko wróciło do normy

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

Cieszę się, że gra wróciła do normy. 🙂

Wróciła do normy dzięki temu, że z gry usunąłeś folder mods i inne pliki/foldery - były to stare zapisy, które przyczyniały się do problemów w grze.

Pamiętaj jednak, że to może być chwilowe, jeżeli w przyszłości nadal będziesz pakował jakieś mody do gry.

Poza tym Twoja karta graficzna jest za słaba na tę grę i jak najszybciej to możliwe, zamień ją na inną według wskazówek EA dotyczących wymagań gry.

Reasumując,  problem z twoja grą występuje w dwóch przypadkach:

1. Nieaktualne mody - wtedy interakcje w grze nie uruchamiają się prawidłowo

2. Słaba karta graficzna - przy tak słabej karcie każdy mod (nawet aktualny) dodatkowo obciąża grę.

Dlatego:

- nie instaluj w grze żadnych modów

- zmień kartę graficzną.

Przeczytaj także bardzo uważnie ten poradnik:

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863  i stosuj się do zawartych w nim porad, a pomoże ci to w przyszłości uniknąć błędów.

Pozdrawiam i życzę udanej zabawy w grze. 🙂

• adi02007's avatar
    adi02007
    7 years ago

Najwyżej moje simy będą w momencie będą odwiedzać inne parcele. Jak będzie jakiś problem od razu napisze i liczę na twoją pomoc 🙂 i nie będę instalował modów już wyrzuciłem tamten

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 49 minutes ago