Forum Discussion

Kamila7410's avatar
6 years ago

Co mam zrobić, gdy po pobraniu the sims 4 gra nie chce się zainstalować

Mam problem z instalacją the sims 4, wszystko się pobrało bez problemu, sama gra jak i dodatek i pakiet. Gdy klikam przycisk "instaluj" pokazuje się kończenie, a po niecałej minucie znowu jest przycisk "instaluj". Co mam zrobić?

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago
    @Kamila7410

1.Uruchom Origin jako Admnistrator - prawym myszy na ikonke Origin - urchom jako Administrator
    2.. Sprawdź czy program antywirusowy lub Windows Defender nie blokuje Ci Origin i gry.. Albo wyłacz te programy albo dodaj Origin i gre do wyjatkow w nich.
    https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028485/windows-10-add-an-exclusion-to-windows-security
    Wazne - wyłącz ochronę w Defenderze w czasie rzeczywistym

Nie jestem pracownikiem EA
  • @kreatora raczej origin i gra nie jest zablokowany, ponieważ kiedyś miałam już tę grę i nie było tego problemu.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Kamila7410

Wejdz na Origin /Moja biblioteka gier - kliknij prawym mszy na okładke TS4 i wybierz opcję Napraw
    Nastepnie znow kliknij prawym myszy na okladke gry i wybierz "sprawdź aktualizacje albo Aktualizuj"
    Jest mozliwosc ze gra nie zainstalowala sie poprawnie. Naprawa uzupelni brakujace pliki.
    Jesli jednak nie bedzie opcji Napraw na okladce gry albo naprawa gry stanie w pewnym momencie i sie nie zakonczy, to znaczy, ze podczas instalacji gry wystapił taki błąd ktorego naprawa nie mzoe usunąć.
    W takiej sytuacji musisz odinstalować gre i pobrac ja z Orgin ponownie.
    Aby odinstalować:
    Znów prawym myszy na okładke gry w bibliotece Origin - opcja Odinstaluj -

(mozesz nie miec tej opcji jesli Origin uwaza gre za nie zainstalowaną )
    Gra nie zniknie z twojej biblioteki - zostanie tylko odinstalowana z twojego komputera.

Aby pobrać ponownie 

( lub jesi opcji odintalowania nie miałas wcale) 
    Tym razem lewym myszy na okładke gry w bibliotece - powinna sie  pokazać sie opcja Pobierz

@Kamila7410 

EDIT

Niestety to co wyzej dotyczy tylko PC z Windowsem. Jesli jesteś na Macu odinstalowywanie gry i naprawa przebiega inaczej i jest to bardziej skomlikowane  Daj wiec znać jesli jestes na Macu

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 5 hours ago