5 years ago
czas w the sims 4
dzień dobry od pewnego czas mam pewien problem z grą the sims 4 chodzi o to że powiadomienie że sim idzie do szkoły pracy przychodzi za późno sim wychodzi godzinę po czasie i nie ma że jest spóźniony...
Po usunięciu tego modu, w tym samym folderze gry znajdziesz pliki/foldery:
- cache,
- cachestr,
- onlinethumbnailcache,
- localthumbcache.package
Usuń je z gry, gdyż w nich znajdują się zapisy starej rozgrywki (gra zapamiętuje stare błędy właśnie w tych plikach).
Następnie przenieś folder mods na pulpit komputera i napraw grę na Origin. Gdy skończy się naprawa gry to folder Mods możesz włożyć z powrotem do gry, włącz ja i sprawdź rozgrywkę.
@JuliasimsLolpl1
Czy naprawilas gre po usunieciu tych modow i plikow?
To raczej niezbedny zabieg.
Sprobuj potem wysunac ten folder gry na pulpit dokladnie jak opisano wyzej. Prawdopdodobnie pliki w folderze gry sie zepsuły i trzeba je jednak wymienić..
EA nie jest pewna co powoduje ten bład ktory jest raportowany przez wielu graczy tutaj.
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Ingame-time-shifted/td-p/8455125/highlight/true/page/5#
i prosi o sejfy
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/OPEN-Ingame-time-shifted/m-p/8629086#M119221
Jednak Danuta720 mimo tej niepewnosci speców z EA chyba ma racje uwazajac ze to twoj mod to spowodowal.
Jednak tym razem usuniecie modu mie wystarcza, bo zdązyl on juz prawdopodobnie zdemolowac pliki w folderze gry i byc moze w twoim sejfie,
Dlatego proszę, stestuj to w nowym foldere gry, Przynamniej jednej osobie w wyzej podanym linku to pomogło.
Trudno Ci pomagać, gdy nie stosujesz moich wskazówek.
Przeczytaj uważnie raz jeszcze moje posty i po kolei zastosuj podane w nich wszystkie wskazówki - czyli przed naprawą gry na Origin nie zapomnij wyjąc z niej folderu Mods, a także usuń z folderu gry wszystkie pliki/foldery podane wyżej.
Dopiero potem (obowiązkowo!) napraw grę na Origin,
@kreatora, 90% graczy na angielskim forum EA nie informuje, że w grze ma mody/CC, lub co dopiero wyjęli z gry mody , a to za mało. Dostają gotowe porady, w których zazwyczaj nie są ujęte wskazówki dotyczące zepsutych modów w grze.
Z doświadczenia wiem, że większość fanów The Sims 4 posiada w grze jakieś mody, najczęściej MCC Commander, na ilość kolumn, oraz mody dotyczące rozgrywki, nie wspomnę o CC. zwłaszcza tych z trybu CAS, które najczęściej psują grę.
Gre psuja także zwykłe zapisy, obrazy "No CC" z Galerii - których EA nie honoruje i zakłada na nich kluczyk "CC", gdyż obrazy te nie posiadają własnej siatki. Grę mogą popsuć także domy, w których gracz użył obiektów z Debug, gdyż tam oprócz obiektów dekoracyjnych, znajduje się także wiele obiektów powiązanych z interakcjami w trybie życia, czyli z rozgrywką. Nie wolno takich obiektów pakować do domu, choć niestety gracze-budowlańcy robią to nagminnie.
@JuliasimsLolpl1 - być może właśnie jakiś pobrany dom z Galerii powoduje te błędy u Ciebie w grze. Po naprawieniu gry, spróbuj przenieść rodzinę do innego domu , najlepiej do domu EA i wtedy sprawdź rozgrywkę.
Tu nie jest miejsce na polemikę, a współpracę. 🙂 Zawsze możesz do mnie napisać na PM i tam możemy porozmawiać o szczegółach. 🙂
A te trzy osoby mogą mieć w grze źle zbudowane domy z Galerii, oraz obrazy "No CC"...
Niestety, nie ma innego wyjścia, musisz przejrzeć także wszystkie CC z CAS, zwłaszcza skórki - jeżeli masz tam stare skorki, które zostały stworzone przed aktualizacją dodatku "Wyspiarskie Życie" (nie musisz posiadać dodatku) lub/i posiadasz oczy CC, które zostały stworzone prze aktualizacją pakietu "Kraina magii', to są one zepsute i musisz je jak najszybciej usunąć z gry.
Także zepsute mogą być niektóre stare rzęsy, włosy, ubrania, a nawet dodatki, typu biżuteria, inne.
Zapoznaj się z moim poradnikiem: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
@JuliasimsLolpl1 - spokojnie 🙂, nie przepraszaj, jesteśmy tu po to, żeby Ci pomóc 🙂
Niestety nie mam dostępu do Twojego komputera, wiec piszę o różnych przyczynach, które mogły Ci zepsuć grę. Wśród nich znajdują się także CC z trybu CAS.
Jeżeli masz w grze tak dużo CC z trybu CAS i gra generuje błędy, to bardzo prawdopodobne jest, że któryś z tych CC (lub kilka/kilkanaście) jest zepsuty i to on/one powodują błędy gry.
Dopóki ich nie sprawdzisz i nie usuniesz z gry tych zepsutych CC, gra nadal będzie generować błędy, a z czasem będą one coraz większe, aż któregoś dnia gra może się w ogóle nie włączyć.
Podałam Ci tylko wskazówki , oraz poradnik - co możesz zrobić, żeby naprawić swoją grę. Reszta należy do Ciebie. 🙂
Pozdrawiam.
Włożenie "tych plików" , czyli folderu Mods z powrotem do gry po jej naprawie jest bez sensu, gdyż nadal będziesz miała błędy w grze.
Przed naprawą gry musisz wyjąć z niej cały folder Mods i po naprawie nie wkładać go z powrotem do gry, dopóki nie usuniesz z niego wszystkich zepsutych modów oraz CC (patrz poradnik).
Gdy naprawisz grę to wejdź do niej i sprawdź rozgrywkę (bez CC, oraz bez modów).
Tych plików nie wkłada się z powrotem do gry. 🙂
To są pliki pamięci tymczasowej i zapamiętują wszystkie błędy gry. Po włączeniu gry, gra odtworzy je na nowo, ale już bez błędów.
Przy okazji - szkoda, że do tej pory nie nie przeczytałaś poradnika. W nim zostało wszystko dokładnie opisane. 🙂