@kreatora
Fakt, przesadziłem z tym XXI w. Mnie on się dalej kojarzy z windami a portale dla mnie to jeszcze science fiction. Nawet nie wyobrażam sobie tego, że wchodzę na parterze do portalu i wysiadam na swoim piętrze, albo w piwnicy. W Ameryce na pewno już tak mają, ale ja tego nie widziałem poza Simami. Na razie w bloku mam zwykłą windę: że się otwierają drzwi, się wchodzi do niej, drzwi się zamykają i się jedzie w górę lub w dół. Jak Maxis w XXIII w. będzie dalej usprawniał dzierganie na drutach to wind nie doczekamy.
Ale poważnie... taki portal jak ten z Magii to może być nawet obrazek na ścianie. Nie musi być wielki na dwa piętra. Od lat mam w grze windy, które działają jak portal, nazywają się elevatory. Ale ja bym chciał zwykłą europejską windę. Marzyłem też o schodach pionowych, kręconych i te pojawiły się na TSR w kolekcji gotyckiej. Jeszcze ich nie montowałem i nie wiem czy są funkcjonalne ale wyglądają dobrze. Ten Dghmac robi ładne domy, ale mniejszą uwagę zwraca na ich funkcjonalność, większą na odwzorowanie tego co konkretnie widzi przy ulicy. I okna z parteru kończą się w pokoju na piętrze. Zasłony też. Ale mają dużo łazienek i znalazłem dwa zaimplementowałem do swojej gry psując nieco wygląd z zewnątrz na rzecz właśnie funkcjonalności. Żeby moim Simom było wygodnie.
Pozdrawiam