Forum Discussion

itsxannax's avatar
5 years ago
Solved

Czy jeśli odinstaluję The Sims 4 utracę wszystkie zakupione dodatki?

Chcę odinstalować grę The Sims 4 poprzez dezinstalację na origin, wyświetla mi się wówczas komunikat "Wszystkie dodatki i bonusy zostaną usunięte. Czy na pewno chcesz usunąć grę The Sims 4?" Nie do końca rozumiem czy dezinstalacja spowoduje usunięcie wszystkich dodatków i pakietów z mojego konta na origin bez możliwości ponownego zainstalowania gry z tymi dodatkami czy chodzi tylko o odinstalowanie gry wraz ze wszystkimi zainstalowanymi dodatkami? Byłam przekonana, że wykupując dodatki na originie są one na zawsze przypisane do mojego konta, ale ten komunikat wzbudził co do tego wątpliwości. 

• Hej @itsxannax 

Nie, nie stracisz ich. Ten komunikat jest uniwersalny, dotyczy wszystkich gier i chodzi przede wszystkim o bonusy, które w postaci różnych przedmiotów dodawane są do niektórych gier - w trakcie rozgrywki gracz je wygrywa.

Natomiast sama dez-instalacja dodatków dotyczy tylko Twojego komputera. Na Origin nadal je będziesz miała i w dowolnej chwili będziesz mogla je ponownie pobrać na komputer.

Pamiętaj jedynie, że musisz zachować sobie gdzieś na dysku komputera (a jak robisz jego format,  to na jakimś pendrive), folder The Sims 4, ktory znajduje się w katalogu Dokumenty.

Pozdrawiam.

5 Replies

• @itsxannax Hej 🙂 jeżeli odinstalujesz grę to zostanie ona tylko usunięta z dysku komputera/laptopa. Gry z konta Origin nie znikną.
  • Hej @itsxannax 

Nie, nie stracisz ich. Ten komunikat jest uniwersalny, dotyczy wszystkich gier i chodzi przede wszystkim o bonusy, które w postaci różnych przedmiotów dodawane są do niektórych gier - w trakcie rozgrywki gracz je wygrywa.

Natomiast sama dez-instalacja dodatków dotyczy tylko Twojego komputera. Na Origin nadal je będziesz miała i w dowolnej chwili będziesz mogla je ponownie pobrać na komputer.

Pamiętaj jedynie, że musisz zachować sobie gdzieś na dysku komputera (a jak robisz jego format,  to na jakimś pendrive), folder The Sims 4, ktory znajduje się w katalogu Dokumenty.

Pozdrawiam.

• A czy mogę odinstalować The Sims 4 przez panel sterowania? Gra wyświetla mi się, że jest pobrana na komputerze, ale nie na ea app i nie chce się włączyć i nie wiem czy mogę ją tak odinstalować?

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 1 hour ago
7,636 Posts