Czy ktoś też ma takie kłopoty?
Ostatnio wiele domów które zbudowałam i zapisałam,pokazuje mi się że nie mam ich w swojej bibliotece,gdy staram się je tam zapisać gra przestaje działać.Tak samo się dzieje gdy chcę postawić jeden ze starszych domów na parceli,nie mam żadnych cc,pozbyłam się modów i zaktualizowałam grę,użyłam nawet opcji napraw grę.Nic nie pomaga,wielu domów nie mogę postawić bo gra przestaje działać.Tak samo podczas rozgrywki,nigdy nie miałam takich lagów jak teraz,a nie mam ani ostatnich dwóch pakietów,ani dodatku licealnego,które podobno stwarzają problemy.Wszystko posypało się po ostatniej aktualizacji.Mam też kłopot z ustawieniem kolejki działań sima,gdy ustawię trzy lub cztery czynności lub interakcje,sim mimo wyłączonej wolnej woli wykonuje tylko tą pierwszą,interakcji typu pierwszy pocałunek czy flirt,lub pochwal,simy nie chcą wcale robić,nawet gdy są w małżeństwie i mają zapełniony zielony i różowy pasek relacji.Jest też wielki problem w trybie budowy,już pomijam okrągłe ściany pełne błędów,chodzi o platformy które u mnie się zupełnie popsuły.Przedtem gdy stawiałam platformę,podzieliłam ją żeby zrobić różne wysokości mogłam zrobić np schody,teraz to niemożliwe,gdyż niższe platformy mają automatycznie ścianki ze wszystkich stron tak wysokie jak wyższe przylegające do nich platformy,zamiast schodów wychodzą dziwne korytka,dzieje się to przy obniżaniu za każdym razem.Bardzo lubiłam opcję platform,często ją używałam,bo dawała wiele możliwości w trybie budowy,a teraz po aktualizacji która miała polepszyć grę,odczuwam niechęć do wchodzenia do gry z tak wieloma problemami.Czemu przy wcześniejszych dodatkach i aktualizacjach nie było takich błędów?Teraz jest coraz gorzej.Nie kupię żadnego dodatku,ani pakietu póki nie naprawią tego wszystkiego.
@marekzb
To nie sam dodatek zepsuł gre, ale aktualizacja do niego. Jednak jesli chcesz to sprawdzić i dodatek odinstalować :
Otworz Origin, kliknij prawym myszy na okadke TS4 i wybierz Wlaściwości
Nastepnie otworz: Zaawansowane opcje uruchomienia.
W czystym Polu agrumentów wiersza poleceń wpisz dokladnie to co nizej:
-disablepacks:EP12
I zatwierdź
Paru graczy potwierdziło ze niemożność zapisania gry powoduje posiadanie w grze jakichś CC. Niestety nie wymiwnilil oni ich nazw podając tylko ze to są CC "z rozszerzeniami" - niestety nie wiem do czego ta nazwa sie odnosi,
Nie mam zadnych tych błedów wymienionych przez ciebie jak na przyklad bledu ze znikaniem domu po podrozy sima - mam tylko dwa mody w tym MCC ( wreszcie jest MCC2022_5) i mam zero zero CC. Jaki wnosek mozna wysnuć z tego ze ja nie mam tych bledow a ty masz? Na pewno nie ten ze to wina samego dodatku.