Forum Discussion

Justinya0's avatar
5 years ago
Solved

Czy ktoś wie, jak nazywa się to tło?

Mówię o tym tle, zepsuło mi się i chcę zmienić, ale nie mogę znaleźć go w folderze mods. Nawet kiedy wpisuję słowa kluczowe w mini wyszukiwarkę w folderze, nic nie wyskakuje.

Ewentualnie może ktoś poradzić, jak to naprawić, żeby zamiast skaczących części ikony z lamą był plumbob.

I tak, wrzuciłam tego screena w wyszukiwanie obrazem w grafice google, ale nic. 

Edit: Znalazłam to tło, nazywa się jakoś WoWSky czy coś takiego. Będzie na przyszłość może dla innych graczy 🙂

• @Justinya0

Aktualizacji zmeniła wyglad strony z Menu gry ale nie tylko, bo i ustawienie przyciskow i zakladek na niej wiec podejrzewam ze zadne tego rodzaju "mody -screeny" juz nie dzialaja.
    Gorzej bo psuja nie tylko wyglad tego Menu ale moga tez zepsuc dzialanie Menu gry,
    Nie wiem co ci teraz skacze po ekranie bo u mnie nic takiego nie ma. Tylko zielony plumbob.
    Wyjmij cały folder mods na ekran komputera Nastepnie napraw gre na Origin -prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw

Wlacz gre aby utworzyl sie nowy folder mods i dodawaj po jednym mody z pulptu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy to nie jest mod ktory zepsul ci screen .
    Przeczytaj tez ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @Justinya0

Aktualizacji zmeniła wyglad strony z Menu gry ale nie tylko, bo i ustawienie przyciskow i zakladek na niej wiec podejrzewam ze zadne tego rodzaju "mody -screeny" juz nie dzialaja.
    Gorzej bo psuja nie tylko wyglad tego Menu ale moga tez zepsuc dzialanie Menu gry,
    Nie wiem co ci teraz skacze po ekranie bo u mnie nic takiego nie ma. Tylko zielony plumbob.
    Wyjmij cały folder mods na ekran komputera Nastepnie napraw gre na Origin -prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw

Wlacz gre aby utworzyl sie nowy folder mods i dodawaj po jednym mody z pulptu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy to nie jest mod ktory zepsul ci screen .
    Przeczytaj tez ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@Justinya0 

Przede wszystkim sprawdź wszystkie modyfikacje ze skryptami, jeżeli nie wymieniałaś ich to na pewno są nieaktualne. Do takich modyfikacji należą m.in. :

MCCC, mod na ilość kolumn w CAS i tym podobne, które zmieniają tryb budowy i rozgrywkę.

Następnie sprawdź obiekty CC z trybu CAS - należą do nich :

włosy, skiny, oczy, brwi, rzęsy, makijaże, ubrania, itd...

W pierwszej kolejności sprawdź stare skórki, które zostały utworzone przed czerwcem 2018 roku - te skórki nie spełniają obecnych wymagań gry.

Wiele z nich już nie działa, nie pokazuje się w grze. Dzieje się tak dlatego, że wtedy weszła aktualizacja, która dodała opcję opalania i stare skórki nie działają. Teraz nałożyła się druga, która dodała odcienie skóry.

Z tamtego okresu mogą także nie działać:  włosy, makijaże, oczy, rzęsy, etc..., czyli wszystko, co "przyczepia się" do ciała Sima.

Oczywiście, jeżeli zmieniałaś tło menu gry jakimś modem, to bezwzględnie musisz się go pozbyć, inaczej gra się całkiem zepsuje.

Przeczytaj uważnie mój poradnik:  https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-mo...

Doradzam posegregowanie modów oraz CC  tak, jak pokazałam w poradniku, a w przyszłości nie będziesz miała problemów z odszukaniem nieaktualnych modów/CC.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,197 PostsLatest Activity: 14 hours ago