Forum Discussion
6 Replies
- kreatora5 years agoHero (Retired)@wiki220108
Jesli wlaczasz opcje modow w grze , a potem po ponownym wlaczeniu gry ta opcja jest znow wyłaczona to winny jest twij progam antywirusowy,
Ostatnio ten problem wystepuje u graczy uzywajacych pogramow antywirusowych Avast , Avg czy Sophos. a nawet Kaspersky
https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-PC/CURRENT-ISSUE-Anti-Virus-blocking-User-Folder-Screenshots/td-p/9572695/jump-to/first-unread-message
Antywirus blokuje wygenerowanie sie poprawnego pliki GameVersion w folderze gy, gorzej bo potrafi tez zablokowac plik odpowiedzialny za wlaczenie gry.
Na dzis najlepszym rozwiazaniem jest odinstalowanie go do zera - praktycznie Windows Defender na PC czy Gatekeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer
Z folderu gry - tam gdzie masz folder mods wywal plik czy folder o nazwie GameVersion
Nastepnie napraw gre na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na pkładke gry - opcja Napraw
Problem powinien zniknąć
Jednak powodem moga byc nieaktualne mody.
Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostaniej aktualizacji 100% script modów i duża część starszych CC juz nie pasuje do gry.
Jesli to jest twoj przypadek przeczytaj dokladnie ten poradniik i wykonaj wszystkie kroki jakie tam opisano, aby znaleść i usunac nieaktuakbe mody i CC z gry,
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
Nie jestem pracownikiem EA - @kreatora nie mam avast ani opcja włączonych modów się nie wyłancza, nawet jak zostawłam jednego moda w folderze mods to mi nie wykrywa tego moda
- danuta7205 years agoHero+
Gdzie wkładasz mody, do jakiego folderu? Możesz napisać ścieżkę dostępu do tego folderu?
Czy postępujesz z nimi zgodnie, jak napisali ich twórcy w swoich notatkach?
Czy rozpakowujesz je? Niektóre mody po rozpakowaniu trzeba wkładać do osobnego folderu, innych nie wolno pakować do podfolderów.
Wszystko zależy od uwag autorów tych modów.
wkładam zgodnie do folderu mods
- danuta7205 years agoHero+
W takim razie:
a/ pobrałeś nieaktualne mody/CC i dlatego nie pokazują się w grze
b/ przeczytaj uważnie instrukcje dotyczące instalacji/rozpakowania tych modów/CC - na stronach ich twórców.
- EA_Kuba5 years ago
Community Manager
Hej @wiki220108
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 9 months ago
Community Highlights
Recent Discussions
- 4 hours ago