Forum Discussion

Bunny_Kookie04's avatar
Bunny_Kookie04
Rising Rookie
23 hours ago
Solved

DLC nie pokazują się w grze.

Cześć!

Niedawno wróciłam do Sims 4 i zaktualizowałam grę po kilku miesiącach, więc problem może być stary, ale nie mogę znaleźć na niego odpowiedzi.

Pobrałam wszystkie swoje DLC, które wyświetlają się jako pobrane w aplikacji EA, ale kiedy chcę grać, gra prosi mnie o ponowne uruchomienie komputera, aby je uruchomić. Uruchomiłam go ponownie i nic się nie stało. Odinstalowałam i ponownie zainstalowałam DLC, ale problem nadal występuje. Czy ktoś wie, jak to naprawić? Załączam zdjęcia, jak wygląda problem.

Dodatkowo z jakiegoś powodu moja gra jest w dwóch folderach? Nie wiem czemu i o co z tym chodzi.

• Hej, sytuacja już się rozwiązała :) kiedy ostatnio grałam nie było jeszcze rynku i nie wiedziałam że po ponownym zainstalowaniu gry trzeba te DLC jeszcze aktywować w samej grze, a nie tylko zainstalować. A zdjęcia to były zrzuty ekranu, może post popsuł jakość :)

4 Replies

• Bunny_Kookie04​ 

Na zdjęciach nie widzę, żeby gra była  zainstalowana w dwóch folderach. Pierwsze zdjęcie pochodzi z aplikacji EA, natomiast drugie - z głównego ekranu gry. Dodatki na pierwszym zdjęciu pokazane zostały poprawnie. Okienko aplikacji EA pokazuje, że masz je zainstalowane w grze i ewentualnie możesz je odinstalować.

Natomiast z drugiego zdjęcia nie wynika, czy zakupiłaś dodatek "Witaj w Pracy". pokazuje jedynie, jakie są wymagane pakiety potrzebne do uruchomienia gry. Dlatego prosiłabym o bardziej szczegółowe informacje, czy dodatek "Witaj w Pracy" masz zakupiony, oraz o zrobienie wyraźnego zdjęcia całego ekranu głównego gry (zdjęcie z komputera klawiszem "print screen", a nie z telefonu). Podaj też nr wersji gry.

Napisz również proszę, gdzie kupowałaś dodatki.

• Bunny_Kookie04's avatar
    Bunny_Kookie04
    Rising Rookie
    22 hours ago

Hej, sytuacja już się rozwiązała :) kiedy ostatnio grałam nie było jeszcze rynku i nie wiedziałam że po ponownym zainstalowaniu gry trzeba te DLC jeszcze aktywować w samej grze, a nie tylko zainstalować. A zdjęcia to były zrzuty ekranu, może post popsuł jakość :)

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    21 hours ago

Bunny_Kookie04​ 

Dziękuję za zwrotną informację. Cieszę się, że problem został rozwiązany. 🙂

Na przyszłość dodam dwie wskazówki:

• Po zainstalowaniu gry/dodatków zawsze trzeba włączyć grę i do niej wejść, żeby zsynchronizować pliki instalacyjne z folderem rozrywki.
    • Prawidłowo zrobiony zrzut głównego (powitalnego) ekranu gry powinie wyglądać tak, jak na zdjęciu poniżej i zawierać nr wersji gry (twoje zdjęcia tego nie zawierały):

Życzę  miłego grania.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 48 minutes ago
7,663 Posts