Forum Discussion

memehg's avatar
4 years ago
Solved

Dziwnie zainstalowane simsy

Hej, ostatnio musiałem zainstalować the sims 4 po raz kolejny bo mi się odinstalowały przez długi okres nieobecności w nich. Tak więc zrobiłem, jednak po próbie dodania modów do gry okazało się, że pliki wyglądają jakoś mocno inaczej, Czy ktoś mi może powiedzieć o co w tym chodzi? ps. na zdjęciu są te pliki dosłownie z folderu the sims 4, to jest na pewno to

• Hej @memehg 

To co pokazujesz na zdjęciu - to są pliki instalacyjne podstawy gry, oraz dodatków.  Znajdują się one na dysku (u mnie) C> C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4

Natomiast folder gry pokaże się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts, ale dopiero, gdy po raz pierwszy uruchomisz grę.

Cała ścieżka: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4

Dopiero wtedy otwierasz ten folder The Sims 4 i w nim szukasz folderu Mods - tu dodajesz modyfikacje.

Pozdrawiam.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @memehg

Wszedles w folder instalacyjny Simsów ktory znajduje sie w Pliki programów (x86) ktorego to folderu nie nalezy tykać.
    Aby powstal folder gry którego potrzebujesz musisz choć raz uruchomic gre bez modów zacząć grę byle jakim simem i wyjsc z gry.
    Nastepnie idź do folderu The Sims4 w Dokumenty/ Electronic Arts /The Sims4
    Scieżka do tego folderu The Sims 4 w Win 10
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu. Z listy Menu start co sie otworzy wybierz" System" i kliknij to . Otworzy sie kolejna lista -wybierz Ten komputer Nastepnie > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Wewnatrz znajdziesz folder mods
    Ale uwazaj bo po ostatnich aktualizacji wiekszaść script modów i duza część CC (czesci sima, ubrania sima z CAS oraz meble ) juz nie bedą działać
    Przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• Hej @memehg 

To co pokazujesz na zdjęciu - to są pliki instalacyjne podstawy gry, oraz dodatków.  Znajdują się one na dysku (u mnie) C> C:\Program Files (x86)\Origin Games\The Sims 4

Natomiast folder gry pokaże się w katalogu Dokumenty>Electronic Arts, ale dopiero, gdy po raz pierwszy uruchomisz grę.

Cała ścieżka: Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 4

Dopiero wtedy otwierasz ten folder The Sims 4 i w nim szukasz folderu Mods - tu dodajesz modyfikacje.

Pozdrawiam.

• Hej.

Mam ten sam problem. Wczoraj przeniosłam całą grę na nośnik zewnętrzny (zainstalowałam na nowo, ale na nośniku), więc wszystko się wyzerowało. Po wejściu w folder, w którym znajdowała się gra, okazało się, że również mam te dziwne pliki. Spróbowałam metody, którą zaproponowałeś, ale niestety dla mnie nie zadziałała. Może przez to, że na samym początku po wejściu do gry odhaczyłam funkcję, która dopuszcza mody i zawartość zmodyfikowaną. Czy jest jakaś inna metoda, jak mogłabym sprawić, żeby powstał mi ten folder Electronic Arts? Z góry dziękuję za pomoc ☹️ 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,318 PostsLatest Activity: 5 days ago