Gdzie zgłaszać błędy do Laundry List?
Moje pytanie odnosi się do "Laundry List" 🧺
Gdzie dokładnie mogę zgłaszać błędy? Czy to tu jest odpowiednie miejsce?
Czy zakładając (tak samo jak ten post) nowy wątek z błędem który występuje już od kilku miesięcy, zostanie on zauważony i przekazany na listę błędów? Jeśli nie, to bardzo proszę o podanie linku do strony gdzie mogę zgłaszać wszelkie nieprawidłowości 😊
Mam na myśli błędy jak np:. nie działająca animacja, błąd koloru w trybie tworzenia sima, powykrzywiane modele simów podczas jakiś animacji itp...
@Akwamarynaaaaa
Problem ze zgłaszaniem bugów jest taki ze nalezy je zglaszac na forum anglojęzycznym Simsów a dokładnie tutaj
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/bd-p/The-Sims-4-Bugs
Nalezy wykluczyc tez przed takim zgloszeniem ze bledy powstały nie z winy modów w grze ani nie z winy bledów w długo granym starym zapisie gry
Przed zgloszeniem nalezy wykonać reset fabryczny folderu gry aby to wykluczyć
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Sciezka do tego folderu w Win10
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
3. Wlacz teraz grę aby utworzył sie nowy, "czysty" folder The Sims 4 w Dokumentach.
4.Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź, jakie bledy znikły a jakie pozostaly - zrób listę pozostalych bledów
To tyle potrzeba jest do zgloszenia bugów - jesli zas chodzi o Twoja grę
i częśc błędów znikła, wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
6. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Być moze blędy, które znikły w czystym foderze gry wywolal jakis nieaktualny mod czy CC . Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji. .
7.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli mialaś jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
I ostatnia informacja - błedy nalezy niestety zglaszac w jezyku angielskim i dodać na końcu info ze wykonano reset folderu gry (Factory reset of the game folder was done. No mods in the mods folder)