Forum Discussion

cvbwe1's avatar
cvbwe1
New Novice
3 days ago

gra nie chce się włączyć od wczoraj

Hejka, wczoraj próbowałam włączyć simsy, przy ikonie gry na EA cały czas “kręcą się” trzy kroki, jakby ładowanie, po chwili na górze ekranu wyskakuje komunikat na żółto - wczytywanie trwa dłużej niż zwykle. Poczekaj jeszcze chwilę, staramy się rozwiązać problem. 
Bez znaczenia ile czasu czekam, cały czas to samo, próbowałam wylogować się z EA, uruchomić ponownie komputer, nic nie działa. Dodam że nie mam żadnych modów, wszystkie dodatki jakie mam są kupione na EA. Proszę o pomoc 😭🙏🏻 

Używam macbooka jakby to miało jakieś znaczenie. 

4 Replies

• cvbwe1's avatar
    cvbwe1
    New Novice
    3 days ago

Niestety problem się nie rozwiązał, nadal wyskoczył ten sam błąd :(  

Czy masz może jakieś inne pomysły albo do kogo mogę się zgłosić z tym? 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Dorzucam jeszcze garść wskazówek od siebie i oczywiście daj znać jak poszło cvbwe1​.

Na początek całkowicie zamknij EA App. Kliknij prawym na ikonę EA w docku i wybierz Zakończ, a potem sprawdź w Monitorze aktywności, czy nie została żadna proces EA w tle - jeśli jest, zamknij ją ręcznie.

Potem wyczyść pliki tymczasowe EA (to bardzo ważne na Macu):
    Otwórz Finder - Idź - Idź do folderu i wklej:
    ~/Library/Application Support/
    Usuń folder Electronic Arts oraz EA App (jeśli jest).
    Następnie przejdź do:
    ~/Library/Caches/
    i usuń wszystko, co zaczyna się od com.ea lub ElectronicArts.

Po tym uruchom ponownie MacBooka, zaloguj się do EA App i spróbuj uruchomić Simsy ponownie. Jeśli dalej będzie się kręcić, sprawdź jeszcze jedno. Wejdź w Ustawienia systemowe - Prywatność i bezpieczeństwo - Pełny dostęp do dysku i upewnij się, że EA App ma tam dostęp. Jeśli nie ma - dodaj ją ręcznie i zrestartuj komputer.

To, że pojawia się komunikat „wczytywanie trwa dłużej niż zwykle”, bardzo często oznacza właśnie problem z cache lub uprawnieniami na macOS.  Utwórz nowego użytkownika, aby sprawdzić, czy problem jest związany z Twoim profilem użytkownika: https://support.apple.com/pl-pl/guide/mac-help/mtusr001/mac 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 19 hours ago
7,582 Posts