Forum Discussion
13 Replies
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Hej warmgrave
Dzięki za zgłoszenie. Bbłąd zapisu (kod 21) po aktualizacji The Sims 4 najczęściej jest powiązany z problemem zapisu danych gry lub dostępem do folderów. Na start spróbuj proszę wykonać poniższe wskazówki:
- wyjdź z gry i uruchom ją ponownie jako administrator,
- sprawdź, czy w Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4 masz wystarczająco wolnego miejsca i czy folder nie jest ustawiony jako „tylko do odczytu”,
- jeśli używasz OneDrive lub innej chmury, tymczasowo wyłącz synchronizację folderu Dokumenty i sprawdź zapis ponownie.
Kod 00000008:00000000000000c8 często pojawia się razem z tym błędem, gdy gra nie może poprawnie zapisać lub dostarczyć zawartości po aktualizacji. Daj proszę znać:
- czy grasz z modami czy bez,
- czy problem występuje we wszystkich zapisach, czy tylko w jednej rodzinie,
- czy zapis „Zapisz jako” też kończy się błędem.
- Patelixiaa1 month agoNewcomer
Hej, mam ten sam problem po aktualizacji.
Grałam z modami, więc myślałam, że to tutaj będzie problem, ale odinstalowałam wszystkie, naprawiłam grę i dalej jest bez zmian. Zawartości nie da się pobrać i nie mogę zrobić zapisu żadnej gry, nawet nowo rozpoczętej. Z OneDrive nie korzystam, mam tą aplikację odinstalowaną a na dysku mam 30 GB wolnego miejsca. "Zapisz jako" również nie działa.
Ostatecznie odinstalowałam TS4 razem z dodatkami i zainstalowałam ją na nowo, to również nie pomogło, co jeszcze mogę zrobić? Bo niestety w tej sytuacji, od ostatniej aktualizacji, nie mam jak grać w grę.
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Hej Patelixiaa
Dzięki za dołączenie do rozmowy. Masz już bardzo wiele ważnych kroków za sobą. Chciałabym Cię jeszcze poprosić o przetestowanie działania gry na zupełnie nowym koncie administratora (bez wcześniejszych savów, modów oraz bez żadnych pobrań z Galerii).
Daj znać jak poszło.
- EA_Kalina26 days ago
Community Manager
warmgrave Patelixiaa Czy nadal potrzebujecie pomocy? Dajcie nam proszę znać, jak wygląda sytuacja.
- warmgrave24 days agoRising Novice
W dalszym ciągu pojawia błąd zapisu oraz błąd dostawy. Po najnowszej aktualizacji błąd występuje nadal.
- warmgrave24 days agoRising Novice
Po ostatnich aktualizacjach wystąpił błąd zapisu 21 oraz błąd dostarczania danych, żadne propozycje rozwiązania nie pomogły. Zainstalowałam gę od nowa i teraz gra nie chce się włączyć. Pojawia się ekran ładowania i zaraz gra się wyłącza. Nie pojawia się żaden komunikat. Gra jest czysta, bez modów. Zgłosiłam problem przez aplikację EA, nr zgłoszenia : 7963d8e7-5068-4586-bec7-b57256cd64e9
- EA_Kalina24 days ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź warmgrave jeśli to nie problem dla Ciebie, sprawdziła,utwórz nowe konto administratora w systemie - instrukcja. Następnie sprawdź dizałanie gry bez wcześniejszych zapisów, modów i bez żadnych pobrań z Galerii.
- warmgrave23 days agoRising Novice
na nowym koncie administratora gra działa poprawnie. Co mogę zrobić aby gra działała poprawnie na starym koncie. Nie chcę tracić wszystkiego co miałam.
- EA_Kalina22 days ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie warmgrave Możesz spróbować przenieść na początek tylko folder Saves między profilami Windows - jeśli a nowym koncie "stary" save nie zadziała, oznacza to że jest on uszkodzony. - możesz wtedy jeszcze spróbować przywrócić wcześniejszą wersję zapisu.
- warmgrave22 days agoRising Novice
Po przeniesieniu folderu save na nowe konto gra uruchamia się ale pojawiają się dokładnie te same błędy. Gry nie da się zapisać bez różnicy który save uruchomię.