Forum Discussion

Kira2888's avatar
Kira2888
Rising Newcomer
1 day ago

Gra się wyłącza

Gram na Ps5. Po ostatnim zakupie dodatków, gra często się wyłącza. W trakcie budowy, lub w trakcie rozgrywki wyskakuje błąd i tyle. Ja rozumiem że to może się zdarzyć, ale w ciągu jednego dnia wyłączylo mi grę 4 razy, mimo że zapisuje od tego czasu dość często, to jest to irytujące. Kolejny błąd, od ostatniej aktualizacji za każdym razem gdy uruchamiam grę wyskakują mi okienka "witamy w dodatku/ witamy w pakiecie". Może nie mam wszystkich dodatków i raczej już dam sobie z tym spokój, ale nadal jest ich trochę, łącząc z tym że gra wyłącza się często i dodatkowo muszę za każdym razem przeklikać wszystkie okienka powitalne,jest to irytujące. Dodatkowo gdy dzwonią telefony moich Simów, najczęściej nie dam rady ich odebrać, bo gdy tylko kliknę na telefon ,połączenia nie ma, jak i informacji, widzę np. że Simjest w żałobie ale kto co nie wiadomo.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Kira2888​ 

Na PS5 najlepiej spróbować najpierw odbudowy bazy danych – to często pomaga przy crashach po aktualizacjach. Potem sprawdź czy gra i wszystkie dodatki są w pełni zaktualizowane (czasem jeden pakiet zostaje w tyle). Jeśli masz możliwość, spróbuj uruchomić grę chwilę bez dodatków (odinstalować jeden lub dwa i sprawdzić czy dalej crashuje) – to pozwala zawęzić przyczynę.

Na koniec zrób odświeżenie sesji – zamknij grę, wyłącz konsolę na ok. 3 minuty i uruchom ponownie.

Daj znać czy po tym dalej się wyłącza

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 hours ago

Hej Kira2888

Dzięki za Twoje zgłoszenie/a.

Widzę, że borykasz się z kilkoma problemami. Zacznijmy w takim razie od sprawdzenia przyczyny głównego problmu - z wyłączaniem się konsoli.

Sprawdź historię błędów konsoli i daj nam znać jakie błędy pojawiają się w tym menu:

https://www.playstation.com/pl-pl/support/hardware/view-console-error-history/

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 13 hours ago
7,730 Posts