Forum Discussion

Wwgames_18's avatar
5 years ago
Solved

Gra w trybie okienkowym, która nie może się zamknąć.

Dzień dobry,
ostatnio grałam w The Sims 4 w trybie okienkowym, wszystko działało super, zrobiłam to co chciałam i w trybie okienkowym wyłączyłam grę.
Dziś, gdy odpaliłam TS4, wyświetliło się logo maxis, ikona The Sims 4, a po tym gra przeniosła się w mały pasek, gdzie widniały ikonki maksymalizuj, minimalizuj i zamknij. Minimalizowanie i maksymalizowanie okna działa, ale gra nie. Czyli, gdy maksymalizuję okno jest po prostu biały ekran z tym samym paskiem u góry. Natomiast nie mogę gry zamknąć w żaden sposób. Naprawić przez origin gry nie mogę, ponieważ opcja ta jest zabroniona, gdy gra jest włączona. Posiadam mody do gry, ale wyjęłam je. Poproszę o pomoc.

• @Wwgames_18

Zrestartuj komputer to powinno zamknąć wszystkie programy działajace w tle.
    Otworz Origin .Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci gry
    Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen sprawdź czy nie ma tam literek -w , Jesli są , wyczyść je aby te pole bylo puste.
    Nastepnie napraw grę.
    Jesli naprawa nie bedzie sie chciala wlaczyc i bedzie info ze gra juz jest uruchomiona nacisnij na klawiaturze kombinację klawiszy Shift-Ctrl-Esc aby otworzyc Menagera zadań, Jesli zobaczysz tam dzialajacy program TS4 lub TS4.exe wymuś jego zamknięcie.

Edit 

Jednak cala ta awaria moze byc spowodowana programem antywirusowym, ktory podczas ostatniej  aktualizacji zaczął blokować niektóre foldery gry.

Jesli masz Avasti albo AVG antywirus to pierwszym krokiem bedzi wyłaczenie go lub odinstalowanie i sprawdzenie czy przypadkiem problem nie zniknal , gdy juz antywirus nie działa w tle.

Ale i tak musisz wtedy naprawic grę na Origin bo antywirus blokowal instalowanie sie plikow podczas aktualizacji w folderze gry. Naprawa doinstaluje je.,

Jesli antywirus blokuje foldery gry to dostajesz komunjkat tej samej trzesci "The game is already running" bo Origin niestety nie ma dostepnego komunikatu :"folder gry jest zablokowany", gdy taki komunikat  znacznie ułatwilby by graczom zycie i oszczędził nerwów. 

Nie jestem pracownikiem EA

.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Wwgames_18

Zrestartuj komputer to powinno zamknąć wszystkie programy działajace w tle.
    Otworz Origin .Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci gry
    Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen sprawdź czy nie ma tam literek -w , Jesli są , wyczyść je aby te pole bylo puste.
    Nastepnie napraw grę.
    Jesli naprawa nie bedzie sie chciala wlaczyc i bedzie info ze gra juz jest uruchomiona nacisnij na klawiaturze kombinację klawiszy Shift-Ctrl-Esc aby otworzyc Menagera zadań, Jesli zobaczysz tam dzialajacy program TS4 lub TS4.exe wymuś jego zamknięcie.

Edit 

Jednak cala ta awaria moze byc spowodowana programem antywirusowym, ktory podczas ostatniej  aktualizacji zaczął blokować niektóre foldery gry.

Jesli masz Avasti albo AVG antywirus to pierwszym krokiem bedzi wyłaczenie go lub odinstalowanie i sprawdzenie czy przypadkiem problem nie zniknal , gdy juz antywirus nie działa w tle.

Ale i tak musisz wtedy naprawic grę na Origin bo antywirus blokowal instalowanie sie plikow podczas aktualizacji w folderze gry. Naprawa doinstaluje je.,

Jesli antywirus blokuje foldery gry to dostajesz komunjkat tej samej trzesci "The game is already running" bo Origin niestety nie ma dostepnego komunikatu :"folder gry jest zablokowany", gdy taki komunikat  znacznie ułatwilby by graczom zycie i oszczędził nerwów. 

Nie jestem pracownikiem EA

.

• @kreatora Ostatnio nie miałam do tego głowy, więc zrobiłam to dopiero dziś. Odinstalowałam Avasta, zrobiłam reinstall TS4 i wszystko już działa. Dziekuję!

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 days ago