Forum Discussion

natallia's avatar
natallia
Rising Newcomer
3 days ago

HELPPPP

Hej, zrobiłam dzisiaj tą aktualizację z 22 lipca 2026. Nie usunęłam modów itp, bo zapomniałam.. Weszłam teraz na grę i nie mam w ogóle opcji wczytania starej gry, nie mam też nic stworzonego przeze mnie w galerii, mam tylko opcję „nowa gra”. W folderze z simsami mam „saves”, „mods” itp, przeczytałam, że trzeba zmienić nazwę folderu na The sims 4 stare i tak zrobiłam ale to nic nie pomogło:(( Wie ktoś co mogę jeszcze zrobić? Gram na Macbooku 

2 Replies

• natallia's avatar
    natallia
    Rising Newcomer
    3 days ago

edit: teraz już nie mam nic zapisanego w „saves” i w „mods”, ani w nowo utworzonym folderze „the sims 4” ani w tym starym folderze „the sims 4 stare”

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej natallia​ 

Opisane przez Ciebie zachowanie gry na MacBooku sugeruje, że pliki mogły zostać przeniesione przez system macOS do chmury iCloud. 

Gdy na Macu włączona jest automatyczna synchronizacja folderu Dokumenty, system często przesyła pliki do chmury, aby oszczędzić miejsce na dysku.  Przez to gra tworzy nowy, pusty folder i nie widzi starych zapisów. 

Pierwszą rzeczą, jaką warto zrobić, jest naprawienie gry w aplikacji EA app. Otwórz aplikację EA app na swoim Macu, przejdź do biblioteki, kliknij przycisk z trzema kropkami obok gry The Sims 4 i wybierz opcję naprawy. 

To pozwoli upewnić się, że pliki instalacyjne samej gry są kompletne i prawidłowo skonfigurowane. 

Następnie sprawdź folder iCloud Drive na swoim komputerze, korzystając z programu Finder. 

Bardzo często system macOS przenosi tam cały folder Electronic Arts lub poszczególne podfoldery.  Jeśli zobaczysz przy folderach modów lub zapisów ikonę chmurki ze strzałką w dół, kliknij ją, aby pobrać te pliki z powrotem na dysk komputera. 

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,840 Posts