Forum Discussion

angelab8's avatar
3 years ago

Jazda konna-ranczo

Od pierwszego dnia zakupu ranczo mam problem z jazdą. Kiedy wsiadam na konia wyskakuje powiadomienie, że koń nie może iść. Nie wiem czym to jest spowodowane, ponieważ obok konia nie ma nic co by mu przeszkadzało, próbowałam na różnych koniach i różnych rozgrywkach, ale wciąż jest ten problem. Proszę o pomoc, dziękuję.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@angelab8

Zakładam ze twoja simka zdobyła juz 1 poziom sprawności fizycznej.
    Jeśli uzywasz modów i CC
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package, oraz foldery cache, cachestr, onlinethumbnailcache. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Nastepnie napraw gre
    Na platformie EA ap otwórz Biblioteka - kliknij Zrzadzaj na okładce gry- opcja Napraw
    Jesli gre uruchamiasz ze Steamu naprawiasz ją na Steamie
    Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I czyste fabrycznie ustatwione opcje gry
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje CC i modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
    Przeczytaj tez ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@angelab8 

Sprawdź, czy przypadkiem koń nie ma zabrudzonych podków (pokazane zdjęcie też na to wskazuje) , może trzeba je wyczyścić. 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 9 months ago