Forum Discussion

narei04's avatar
1 year ago
Solved

kod błędu 102:f619514f:cf9b9e8c

Hej, po nowej aktualizacji kiedy wchodzę w swój zapis nie ma żadnych simów na świecie (nawet townies). Są wszystkie parcele ale brak simów. 

Mam mody, próbowałam je usuwać po kolei i sprawdzać, nie wiem czy to przez nie. Z modami i bez jest tak samo.

Usunęłam całą grę i zainstalowałam od nowa. Nowy save działa, ale ze starym problem pozostał. 

Błagam o pomoc, bo bardzo zależy mi na tamtej rozgrywce ☹️

• @narei04 

Jeżeli zapisywałaś grę według opcji "Zapisz jako" to możesz spróbować wejść w któryś z wcześniejszych zapisów. Natomiast gdy zapisywałaś grę zwykłym zapisem zapisz/zapisz i wyjdź to obawiam się, że nie odzyskasz już tego zapisu gry.

Uwaga:

Jeżeli przed aktualizacją gry twoje rodziny były zmodyfikowane i oprócz ubrań/włosów/makijaży, miały na sobie także skórki (na ciało), czy maski na twarz tzw. face mask to mogą one nadal być w grze, ale bez tych obiektów CC, które na nie nałożyłaś mogą być nie do rozpoznania.

6 Replies

• narei04's avatar
    narei04
    1 year ago

Próbowałam to zrobić, ale nie nic się nie zmieniło ☹️

Podejrzewam, że save jest uszkodzony? Czy mogę go jakoś naprawić?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 year ago

Hej @narei04 

Możesz spróbować uratować zapis gry, gdy zastosujesz te kroki:

1. W katalogu Dokumenty/Electronic Arts >do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np "stara gra".
    2. Włącz grę - nad folderem The Sims 4-stara gra utworzy się nowy folder "The Sims 4".
    3. Wejdź do nowej gry > wejdziesz przez CAS>wybierz tam jakiegoś Sima>umieść go w jakimś domu>zapisz grę według opcji "zapisz jako" i wyjdź z niej.

Następnie:
    1. Ze starego folderu gry skopiuj pliki/foldery i przenieś je (zamień z tymi samymi plikami) do nowego folderu gry:

- Tray
    - saves
    -TrayDeletedItems
    3. Włącz grę i sprawdź rozgrywkę.

Uwaga!:

I. Na razie nie wkładaj do gry żadnych modów/CC, gdyż wiele z nich może być zepsutych. najnowsza aktualizacja gry zepsuła wszystkie mody oraz wiele CC. Większość modów nie została jeszcze zaktualizowanych, gdyż ich twórcy czekają na premierę nowego dodatku.

II. Przeczytaj uważnie poradnik  i zastosuj jego wskazówki Jak się pozbyć błędów w grze i problemów z modami.

• narei04's avatar
    narei04
    1 year ago

Hej, dzięki za pomoc ale niestety nic to nie dało.

Czy ktoś wie, czy po aktualizacji modów będę miała szanse na odzyskanie save'a?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    1 year ago

@narei04 

Jeżeli zapisywałaś grę według opcji "Zapisz jako" to możesz spróbować wejść w któryś z wcześniejszych zapisów. Natomiast gdy zapisywałaś grę zwykłym zapisem zapisz/zapisz i wyjdź to obawiam się, że nie odzyskasz już tego zapisu gry.

Uwaga:

Jeżeli przed aktualizacją gry twoje rodziny były zmodyfikowane i oprócz ubrań/włosów/makijaży, miały na sobie także skórki (na ciało), czy maski na twarz tzw. face mask to mogą one nadal być w grze, ale bez tych obiektów CC, które na nie nałożyłaś mogą być nie do rozpoznania.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,593 Posts