Komputer All In On do The Sims 4
Cześć!
Ostatnio zaczęłam zastanawiać się nad odciążeniem mojego wysłużonego laptopa HP 15s-eq2232nw od gier i korzystać z niego jedynie do pracy. Mam na nim parę mniej lub bardziej wymagających gierek, w tym prawie wszystkie odsłony The Sims, które chodzą całkiem nieźle na wysokich ustawieniach graficznych i kilkoma gigabajtami modów. Przyszedł jednak czas w którym w końcu kusi mnie poczuć pełnie możliwości grania na prawdziwym komputerze, ale jakoś za specjalnie nie mam ochoty budować własnego PC.
I tutaj robiąc zwiady odkryłam takie małe cudeńko jakim jest Komputer All In On; budżetowy sprzęcik, który nie potrzebuje wielkiego pudła stojącego koło biurka by czarować, a całą swoją magię ma wbudowaną w pokrywę monitora!
Z opinii dowiedziałam się że jest to jednak że to wynalazek bardziej do biura lub codziennego użytku, a niekoniecznie do gier. Pewnie, są modele gamingowe, ale stoją one w cenach porządnego PC, a to nie o to w tym chodzi. Mam obecnie na oku 3 modele nad którymi dumam i chcę zaciągnąć opinii z drugiej ręki czy ten biznes w ogóle mi się opłaca.
A więc!
MODEL 1 : Najprostszy i też najmniej zaawansowany model AIO jaki znalazłam i który przykuł moją uwagę (głównie ceną), ale nie posiadający dedykowanej karty graficznej, więc nie jestem pewna czy decydując się na niego nie wydam pieniędzy na trochę bardziej dopicowanego laptopa niż na komputer stacjonarny.
MODEL 2 : Tutaj już mamy teoretycznie lepszy sprzęt. Posiada kartę AMD Radeon, która z tego co wyczytałam była by dla mnie wystarczająca, ale zaś procesor to Ryzen 5, który z doświadczenia wiem do najwydajniejszych nie należy.
MODEL 3 : A tutaj mam najmocniejszą bestię jaka mi się spodobała... z równie mocną ceną. W teorii machina posiada wszystko czego mogłabym pragnąć, ale znów nie jestem pewna czy w takiej półce cenowej już mi się bardziej nie opłaca zainwestować w zwykłego poczciwego PC.
I to tyle, bądź aż tyle.
Bardzo chciałabym poznać opinię kogoś kto się zna i zechcę uchylić mi rąbka swojej wiedzy, oraz po ludzku doradzić co by było dobre do pykania w simsy. Jestem otwarta na wszystkie sugestie i polecenia :D